Πρώτη επίσημη για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Εδώ και καιρό το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είχε προαναγγείλει την ίδρυσή του μέσα στο 2012.

Σήμερα, το "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" (ΚΠΕ), κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο και παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου.

Με 480 εγγεγραμμένα μέλη από την ίδρυσή του, στις 14 Ιανουαρίου 2012, 1.500 οπαδούς στο twitter και 1.000 συμμετέχοντες στο forum του, το ΚΠΕ έδωσε

την πρώτη συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του διεθνούς συντονιστή του Κόμματος Πειρατών Γερμανίας Thomas Gaul.

Όπως τονίζει, βασικά του χαρακτηριστικά είναι η απουσία προέδρου και η λειτουργία του βάσει επταμελούς διοικούσας επιτροπής, η οποία, στην παρούσα της μορφή, απαρτίζεται από νέους 20 έως 43 ετών.

Όσον αφορά τις βασικές αρχές του κόμματος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Ανέστης Σαμουρκασίδης, εξήγησε ότι πρωτεύον ζήτημα είναι η απόλυτη διαφάνεια, η ουσιαστική δημοκρατία και η ελευθερία της πληροφόρησης,ε νώ για την εσωτερική λειτουργία του θα απευθύνεται στον κόσμο του διαδικτύου, στοχεύοντας στη συνεχή ψηφιακή διαβούλευση σε κάθε ζήτημα που θα τίθεται.

Το κόμμα δεν τοποθετείται στον άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά, αλλά επιχειρεί να αναλάβει ένα ρόλο ''διαμεσολαβητή'' και να γίνει ''το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα και να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον''.

Θυμίζουμε ότι αύριο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του ACTA, το οποίο υπέγραψε και η χώρα μας, σε 230 πόλεις σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα