«Πόλεμος» δηλώσεων Ταγματάρχη-Βαξεβάνη!

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπη Ταγματάρχη με το δημοσιογράφο και παρουσιαστή της εκπομπής το ''Κουτί της Πανδώρας''.

Η μάχη των δηλώσεων ξεκίνησε χθες, λόγω της μη μετάδοσης της προγραμματισμένης εκπομπής ''Το Κουτί της Πανδώρας''.

Ενώ λοιπόν ο νέος κύκλος της εκπομπής είχε πάρει έγκριση και το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ είχε στείλει σχετικό δελτίο τύπου στα Μέσα, το επεισόδιο δεν έπαιξε ποτέ...

Σε

επιστολή του προς τον Λάμπη Ταγματάρχη, ο παρουσιαστής της εκπομπής Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε εξηγήσεις, διερωτούμενος για το αν υπάρχει κάποια σχέση με την αντιπαράθεση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο στον αέρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο» πριν λίγους μήνες.

Στη συνέχεια ο κος. Ταγματάρχης απάντησε με δική του επιστολή ότι ο λόγος που δεν προβλήθηκε χθες το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ, καθώς όπως αναφέρει ''η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπει τη μετάδοση οποιασδήποτε εκπομπής ενημερωτικού χαρακτήρα (μαγνητοσκοπημένη ή ζωντανή) σε πρώτη μετάδοση''.

Με αυστηρό ύφος τόνιζε ακόμα ότι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για κάποια ''πολιτική δίωξη'' σε βάρος του δημοσιογράφου, υπενθυμίζοντας και τα χρήματα που έχει λάβει η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής.

Στην επιστολή του Λάμπη Ταγματάρχη, ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε με νέα επιστολή με τον τίτλο: ''Καλή η απάντηση. Δεν απαντάτε κιόλας;'', τονίζοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ''σκόπιμα δημιουργεί εντυπώσεις'' κάνοντας λόγο για χρήματα που έχει λάβει η υποτιθέμενη ''εταιρεία παραγωγής'' του κ. Βαξεβάνη, ενώ υπογραμμίζει ότι εδώ και τρεις μήνες ο κος. Ταγματάρχης δεν υπογράφει.


Αναλυτικά η νέα επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη:

Κύριε Ταγματάρχη,

Μου γράψατε τρεις σελίδες επιστολή για να μην απαντήσετε και πάλι σε κάτι πάρα πολύ απλό. Γιατί δεν έχετε υπογράψει τη σύμβαση μιας εκπομπής που έχει εγκρίνει το ΔΣ της ΕΡΤ; Κατ αρχήν γνωρίζετε καλά πως δεν έχω καμία εταιρεία παραγωγής, αλλά σκόπιμα δημιουργείτε εντυπώσεις για μια «εταιρεία παραγωγής μου» που έχει εισπράξει λεφτά από την ΕΡΤ. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Πάμε στην ουσία. Τρεις μήνες δεν υπογράφετε. Η εκπομπή για τους οφειλέτες του Δημοσίου ήταν έτοιμη μια βδομάδα πριν, αλλά οι υπηρεσίες σας δεν την παραλάμβαναν επειδή δεν είχε υπογραφεί καμία σύμβαση από την μεριά σας. Εξάλλου έχετε ήδη στα χέρια σας άλλες 3 εκπομπές από την περυσινή σεζόν, τις οποίες μάλιστα έχετε πληρώσει. Παρ όλα αυτά η νέα εκπομπή παραδόθηκε στις 19 Δεκεμβρίου και είχατε 40 ώρες για να τη δείτε. Όχι εσείς, ούτε η Νομική Υπηρεσία. Η Νομική Υπηρεσία δεν είναι δημοσιογραφικό όργανο, αλλά γνωμοδοτικό. Επιβεβαιώνετε λοιπόν, ότι για μένα, μόνο για μένα και την εκπομπή μου, έχετε θεσμοθετήσει μια παραλειτουργία. Την βάζετε σε εφαρμογή για να δημιουργήσετε προσχήματα και εμπόδια. Ένα νέο «όργανο», ξένο με τις δημοσιογραφ

Keywords
Τυχαία Θέματα