Πιο επικίνδυνα για τον υπολογιστή τα θρησκευτικά sites από τα πορνό!

Κατά καιρούς ακούμε φαινόμενα εξάπλωσης ιών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από επίσκεψη σε «ροζ» ιστοσελίδες.

Φαίνεται όμως σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Symantec για τους κινδύνους που διατρέχουν οι υπολογιστές ότι οι σελίδες με πορνό περιεχόμενο έχουν κατηγορηθεί υπερβολικά. Η ανάλυση της Symantec έδειξε ότι τα site με θρησκευτικό περιεχόμενο

είναι τρεις φορές πιο επικίνδυνα από τα πορνό! Κατά μέσο όρο 115 «απειλές» εντοπίστηκαν σε θρησκευτικές ιστοσελίδες ενώ μόλις 25 βρέθηκαν σε πορνογραφικές. Ο λόγος σύμφωνα με την έρευνα είναι πιθανόν ότι οι ιδιοκτήτες των πορνό sites προσέχουν περισσότερο για την προστασία τους από κακόβουλα λογισμικά αφού κάτι τέτοιο πλήττει την πελατεία τους και άρα τα έσοδα τους.

Στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες για ιό κατηγορίες τα site με πορνογραφικό περιεχόμενο είναι στη δέκατη θέση ενώ πιο πριν βρίσκονται τα site για online αγορές ή μουσικής!

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα sites με πορνογραφικό περιεχόμενο παρά με θρησκευτικό και αυτός είναι ίσος ένας λόγος που έχει επηρεάσει τα αποτελέσματα. Ανεξάρτητα με την πηγή των κακόβουλων επιθέσεων η έρευνα έδειξε ότι αυτές έχουν αυξηθεί κατά 81%, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει και να κάνει πιο προσεκτικούς του χρήστες του διαδικτύου.

Keywords
Αναζητήσεις
θρησκευτικα
Τυχαία Θέματα