The Last Drive – 5 χρόνια μετά

10:24 3/5/2012 - Πηγή: Mixtape


Ήταν Μάιος του 2007 όταν το mixtape.gr συνάντησε για πρώτη φορά τους Last Drive με αφορμή την επιστροφή του – ας μας επιτρέψετε –  σπουδαιότερου  r’n’r ελληνικού συγκροτήματος, οπότε μία επετειακή συζήτηση μαζί τους ήταν αναπόφευκτη. Ειδικά τώρα, λίγο πριν τις πλέον σημαντικές – ίσως και όχι – εκλογές της χώρας, με τα προβλήματα οικονομικά και διαβίωσης να κυριαρχούν στην καθημερινότητα, η ανάγκη για την άποψη και τo rock’n’roll των Last Drive

γίνεται όλο και περισσότερο απαραίτητη.

Η Άνοιξη του 2012 βρίσκει τους Last Drive να κυκλοφορούν το νέο τους EP με τίτλο “News From Nowhere” το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 12″ βινύλιο σε συνεργασία του label των Drive, Happy Crasher και της Inner Ear.

To EP περιέχει τέσσερα καινούργια τραγούδια (“Never Let it Go” “Butterfly 69”, “Black Rain”, “Child of the Sky”) , τα οποία ηχογραφήθηκαν σε παραγωγή του συγκροτήματος στο Downstroke Studio του Θάνου Αμοργινού, και είχα την χαρά να τα ακούσω στην τελική τους μορφή ελάχιστες ώρες προτού τους συναντήσω στο προβάδικό τους στο Ψυρρή, ενώ προετοιμαζόντουσαν  για την ανοιξιάτικη περιοδεία τους σε Πάτρα, Άρτα, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Χανιά (δυστυχώς η τελευταία ακυρώθηκε) και την μεγάλη καθιερωμένη πια ετήσια συναυλία τους στο Gagarin 205 το Σάββατο 19 Μαΐου με τους Ελβετούς Hard Coming Love να ανοίγουν την βραδιά.

Ο Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K.) και ο Γιώργος Καρανικόλας (George K.) ανοίγουν τις μπύρες…

Το νέο EP “News From Nowhere”

Ετοιμάζαμε το EP πολύ καιρό. Ζυμώθηκε σταδιακά μέσα από τις συναυλίες όταν αρχίσαμε να παίζουμε live 1-2 νέα τραγούδια και κάποια στιγμή χτύπησε το καμπανάκι ότι είχε έρθει η ώρα να βγει. Από την αρχή, δεν θέλαμε να μπούμε στην διαδικασία ενός album. Ένα EP εκφράζει περισσότερο την μεταβατική ας πούμε φάση που βρίσκονται αυτή την στιγμή οι Last Drive.

Τέσσερα τραγούδια τα τοποθετείς πιο εύκολα από ότι ένα album. To τελευταίο τραγούδι “Child of the Sky” έχει μία πιο ψυχεδελική αίσθηση από τα υπόλοιπα, με τις κιθάρες του Γιώργου και τα φωνητικά και όπως έχουμε συζητήσει και μεταξύ μας, θυμίζει κάπως με τη δομή του το “Subliminal”. «Γεννήθηκε» μέσα από ένα instrumental μπάσιμο για το “Slave to the Wave” από μία ιδέα του Γιώργου και σταδιακά έγινε ένα ξεχωριστό κομμάτι.

Τα τέσσερα τραγούδια του EP βασίζονται σε δύο ιδέες του Alex και δύο του Γιώργου, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως στους Drive, οι αρχικές ιδέες απέχουν πάρα πολύ από το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ζύμωση των τραγουδιών γίνεται συνολικά από το συγκρότημα όσο το τα παίζουμε και τα δοκιμάζουμε ζωντανά στις συναυλίες. Ας πούμε το “Child of the Sky” το παίξαμε πέρσι στην Θεσσαλονίκη και στο Κύτταρο, και όσο το παίζαμε άλλαζε αφού ο καθένας μας δοκίμαζε διάφορα για να καταλήξει σε αυτό που ηχογραφήθηκε και μπήκε στο EP.

5 χρόνια μετά το reunion

Eίμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το πώς ήρθαν τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς ορίζουμε την κλίμακα αυτού που κάνουμε, βάζουμε κάποια αναγκαία όρια, και εμείς αποφασίζουμε πότε υπάρχε

Keywords
Τυχαία Θέματα