Ωραίοι ως Έλληνες: Μια νέα εκπομπή στην ΕΤ1

Μια καινούρια εκπομπή με τίτλο «ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», αρχίζει στην ΕΤ1 από την Παρασκευή 20 Απριλίου και κάθε Παρασκευή στις 22.00.

Στόχος της εκπομπής είναι να παρουσιάσει διακεκριμένους Έλληνες στους τομείς της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας, που ορίζουν μια σύγχρονη ελληνική δυναμική στο παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι. Διεθνείς ερευνητές και πρωτοπόροι της επιστήμης, κατέχουν εξέχουσα θέση σε κορυφαία

ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης, σε ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας.

Η εκπομπή ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, βρέθηκε στην πηγή της έρευνας και κατέγραψε τις πρωτοποριακές επεμβάσεις των Ελλήνων γιατρών στα μεγάλα πανεπιστημιακά ευρωπαϊκά νοσοκομεία, τη δράση των Ελλήνων ερευνητών σε φημισμένα Ερευνητικά Εργαστήρια, αλλά και την ακαδημαϊκή παρουσία τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι «Ωραίοι Έλληνες» καταθέτουν στην ΕΡΤ την ιστορία της διαδρομής τους, την σπουδαιότητα του έργου τους και το μεγαλείο της δικής τους Ελλάδας, που πρωτοπορεί και διαπρέπει εκτός συνόρων.

Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Άννα Γριμάνη

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας

Παραγωγή: TIMELINE PRODUCTIONS

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 20 Απριλίου 2012, στις 22.00

«Ιωάννης Ηλιόπουλος: Ο διεθνής Έλληνας Φυσικός»

Εμβληματική μορφή της Θεωρητικής Φυσικής σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ιωάννης Ηλιόπουλος είναι από τους πρωτεργάτες θεωρητικούς φυσικούς του CERN, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, διευθυντής Ερευνών του Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής της Ecole Normale Superiere, ενώ υπήρξε επίσης διευθυντής ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας. Ως καθηγητής στην Ecole Normale Superieure- από τα σπουδαιότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Γαλλίας- συνέβαλε με την διδασκαλία του στη δημιουργία της περίφημης «σχολής Ηλιόπουλου» όπως την αποκαλεί η γενιά των φοιτητών του.

Τον συναντήσαμε στο Παρίσι, σε μια αφηγηματική διαδρομή από τη δεκαετία του '60 στο CERN, έως τις κατακτήσεις της Σύγχρονης Φυσικής και τη λαμπρή ακαδημαϊκή ζωή του στη Γαλλία. Στο πεδίο της Σωματιδιακής Φυσικής Επιστήμης, ο Ιωάννης Ηλιόπουλος συνεχίζει να θέτει τα ουσιώδη ερωτήματα για τη λειτουργία της φύσης, εναποθέτοντας το όραμά του στις μελλοντικές, επιβεβαιωμένες από τα πειράματα, απαντήσεις των θεωριών της Φυσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα