Guardian: Θα φέρει επανάσταση η τραγική αυτοκτονία του 77χρονου;

Το γύρο του κόσμου κάνει από χθες η συγκλονιστική είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο δημοσιογράφος Jon Henley, που πέρασε μία εβδομάδα στην Ελλάδα κάνοντας ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση και ακούγοντας ιστορίες επιβίωσης απλών ανθρώπων, εξηγεί με τη δική του ματιά τι σήμαινε το τραγικό γεγονός για την Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης εκτός

από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά το σημείωμα που άφησε πίσω του ο αυτόχειρας.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, η τραγική αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών στη χώρα μας ήταν ένα από τα θέματα που πολλοί Έλληνες του είχαν ζητήσει να σχολιάσει, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Συγκρίνοντας την απελπισμένη πράξη του συνταξιούχου με τον αυτοπυρπολισμό του Mohammed Bouazizi τον Δεκέμβριο του 2010 στην Τυνησία, ο Jon Henly διερωτάται αν θα ξεσπάσει και στην Ελλάδα, επανάσταση ανάλογη με την Αραβική Άνοιξη.

«Οι περισσότεροι Έλληνες ζουν σε απελπιστική κατάσταση», αναφέρει ο δημοσιογράφος, που συνάντησε άστεγους, απολυμένους, γονείς που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους και νέους χωρίς όνειρα και ελπίδα.

Συνάντησε όμως και μια άλλη Ελλάδα, ανθρώπους «που επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο». Προγράμματα για δωρεάν διανομή φαγητού στους απόρους, εθελοντές καθηγητές που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα (Tutorpool), κοινότητες που ανταλλάσουν αγαθά χωρίς να χρησιμοποιούν χρήματα, αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα