Οι ΗΠΑ μήνυσαν την Apple!

Μήνυση εναντίον της Apple κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με αφορμή σχέδιο της εταιρίας για χειραγώγηση των τιμών των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τον τεχνολογικό κολοσσό ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει ολιγοπώλιο στην αγορά των e-books, ενώ μαζί με την Apple

μήνυσαν και τους εκδοτικούς οίκους Hachette, HarperCollins, Macmillan, Simon & Schuster και Penguin, που φέρονται ότι επιθυμούσαν να συνεργαστούν με την τεχνολογική εταιρία προκειμένου να ελέγχουν τις τιμές των e-books που θα ήταν διαθέσιμα για το iPad.

Η προσφυγή σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις παρακινήθηκε από την έκδοση του iPad το 2010, όταν η Apple κατέληξε σε συμφωνία με τους οίκους για την δημοσίευση βιβλίων στο iBookstore.

Πριν την κυκλοφορία του iPad, το Kindle της Amazon ήταν η κυρίαρχη συσκευή για τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Η Apple συμφώνησε να εκδίδει πολλά βιβλία με την αποκαλούμενη «τιμή εκδότη», προσφέροντάς τα στην αγορά έναντι 12,99 δολ. και λαμβάνοντας 30% μερίδιο. Αμέσως μετά, η Amazon επέτρεψε στους εκδότες να καθορίσουν δικές τους τιμές, με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές στο Kindle.

Keywords
Τυχαία Θέματα