Μοναδικές φωτογραφίες από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ο θάνατος του μεγαλύτερου σκηνοθέτη του ελληνικού κινηματογράφου αφήνει ένα τεράστιο κενό, όχι μόνο στον ελληνικό πολιτισμό αλλά και στην παγκόσμια τέχνη.

Ο ''ποιητής της εικόνας'' Θόδωρος Αγγελόπουλος, μπορεί να μην ήταν αρεστός κινηματογραφικά σε όλους, ωστόσο κανείς Έλληνας κινηματογραφικός σκηνοθέτης δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο αναγνώρισης και παγκόσμιας καταξίωσης, που είχε 'αγκαλιάσει' τον δημιουργό των ταινιών 'Ο Θίασος', 'Ο Μεγαλέξαντρος',

'Μια αιωνιότητα και μια ημέρα'...

Χιλιάδες κείμενα, άρθρα, βιβλία, πανεπιστημιακές εργασίες και διδακτορικά έχουν γραφτεί για το έργο ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της 7ης Τέχνης.

Γνωστός για την έντονη πολιτικοποίησή του, μίλησε στις ταινίες του για την Ελλάδα, θίγοντας κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

Μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο σκηνοθέτης είχε μάλιστα πει: ''Το παιδί που χάθηκε συμβολίζει πια το σώμα της αθωότητας που προσκρούει σ' έναν κλειστό ορίζοντα. Ό,τι ακολούθησε φέρνει στην επιφάνεια όσο τίποτα την παθογένεια μιας κοινωνίας βυθισμένης στην αδιαφορία και τη διαπλοκή. Χωρίς πίστη, χωρίς έρμα. Λάφυρο του ανέμου. Κύρια όμως φέρνει στην επιφάνεια την οξύτητα του προβλήματος μιας νεότητας αντιμέτωπης μ' ένα αύριο χωρίς όνομα.''

Ο Αγγελόπουλος, έγινε διάσημος και για την εκπληκτική φωτογραφία που είχαν οι ταινίες του, με κύριο συνεργάτη του τον γνωστό διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη.

Ποιός καλύτερος αποχαιρετισμός λοιπόν από το να θυμηθούμε κάποιες εικόνες από τις ταινίες του...

Keywords
Τυχαία Θέματα