Ηλίας Ψινάκης – Η απόλυση του gentleman

Γράφει η Κατερίνα Σαλωνίκη

Τελικά κάποια ζώδια κάνουν ..μπάμ, τόσο που δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τους εκπροσώπους τους επί της γης. Ο Κριός για παράδειγμα είναι συνυφασμένος με την ανεξαρτησία και την «άγνοια κινδύνου». Και σαν γνήσιος Κριός, ο fabulous manager, παρουσιαστής και πανταχού παρών, Ηλίας Ψινάκης, απολύθηκε από τον ΑΝΤ-1, πληρώνοντας το αντίτιμο της ελευθερίας

του.

Λέγοντας ξεκάθαρα τη γνώμη του για το reality του «Fab5» που συμμετείχε, αλλά και για το «Dancing On Ice», εξήγησε πως δεν του αρέσει κανένα από τα δύο, αναφερόμενος στο αισθητικό κομμάτι. Επεκτεινόμενος και στο ηθικό, συμπλήρωσε πως διαφωνούσε πάντα και διαφωνεί με το να ξεφτιλίζονται και να εκμεταλλεύονται ανήμποροι άνθρωποι σε ανάγκη. Αρνούμενος να ανασκευάσει, απάντησε με τη τεσταρισμένη του ευθύτητα, πως δεν μασάει τα λόγια του ανεξάρτητα από πιέσεις, συμφέροντα και σχέσεις. Όσο για την επιμονή του να έρθει στην εκπομπή ο Γιάννης Φλωρινιώτης που ξεχείλισε το ποτήρι της απόλυσης, υποστηρίζει πως ο Φλωρινιώτης είναι μύθος και ένας μύθος που του ζητάει να αλλάξουν το μύθο του, είναι πρόκληση.

Εδώ ένας Χατζιδάκις υπέκυψε χάνοντας τη θέση του από το Γ' πρόγραμμα, εκείνος θα διστάσει;

Οι υπόλοιποι συνεργάτες στο Fab5, κυρίως ο Γιώργος Μέρλος, είναι παγωμένοι, εκτός από τον Τρύφωνα Σαμαρά, που δηλώνει πως όταν συμμετέχεις σε μια εκπομπή, πρέπει να την προστατεύεις, δείχνοντας πως διαφωνεί με την επαναστατική στάση του Ηλία Ψινάκη.

Ο ίδιος μέσα από ένα λιτό μήνυμα στο twitter, δίνει την πάντα ευρύχωρη εκδοχή του. «Όπως εγώ έχω το δικαίωμα να λέω την άποψη μου άμα ερωτηθώ, έτσι και το κανάλι έχει το δικαίωμα να με σουτάρει αν δεν την γουστάρει. Σωστό»; Ολόσωστο, ειδικά για έναν Κριό με Σελήνη στον Κριό και Άρη στο Λέοντα, που οικτίρει τις υποκριτικές αβρότητες, μιλώντας κοφτά και κατανοητά. Στην περίπτωση του κ Ψινάκη τα προσόντα του είναι το χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός και η κατανόηση. Ο Ήλιος του σε τρίγωνο με τη σύνοδο Άρη – Κρόνου – Πλούτωνα στο Λέοντα, δίνει αστείρευτη ενέργεια, ενθουσιασμό και διαρκή προβολή. Όλα αυτά συνδυάζονται με τόλμη, ακριβοδίκαιη κρίση, αξιοπιστία, εκτελεστική ικανότητα, αντοχή και ηγετική φυσιογνωμία. Οι όψεις του ωροσκοπίου του είναι τόσο περιγραφικές και δυναμικές, που μια απόλυση σαν αυτή μοιάζει με ζέσταμα σούπας, που μέσα ακολουθεί ένα γευστικότατο φιλέτο.

(8/4/1948 Αθήνα)

Keywords
Τυχαία Θέματα