Εμπόλεμη Ζώνη: Οι μεγαλύτεροι φορολογικοί «Παράδεισοι»

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 23.20 στο Mega Channel η «Εμπόλεμη Ζώνη» επιστρέφει με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή. Tο νέο ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Τα λεφτά πηγαίνουν στον "Παράδεισο"» μεταφέρει αρχικά τους τηλεθεατές στο Jersey, απέναντι από τις ακτές της Νορμανδίας, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο.

Σ' αυτό το «νησί του θησαυρού», με τις 53 διεθνείς τράπεζες και τις 30.000

πολυεθνικές εταιρείες, αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν ότι έχουν «κρυφτεί», κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας, περίπου 500 δισ. δολάρια.

Το ντοκιμαντέρ συνεχίζεται στον καντόνι του Zug, στην Ελβετία. Ο λεγόμενος «παράδεισος μέσα στον φορολογικό παράδεισο» έχει το χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, για ξένες επενδύσεις, σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πόλη του Zug ζουν 25.000 κάτοικοι και δραστηριοποιούνται 30.000 πολυεθνικές εταιρείες. Οι μισές από αυτές όμως, είναι μόνο γραμματοκιβώτια και ταχυδρομικές θυρίδες!

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα