The Guardian: Υπονόμευση της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ιταλία

Την ανάγκη της άμεσης αλλαγής της λάθος πολιτικής που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την κρίση στην ευρωζώνη, τονίζει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Το εκτενές άρθρο της εφημερίδας, ''Ευρώ: Περισσότερες σύνοδοι, περισσότερα προβλήματα'', κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας εντός της Ευρωζώνης, ενώ επισημαίνει ότι η πολιτική λιτότητας και αυστηρών μέτρων δεν οδηγεί πουθενά, κάτι το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες φώναζαν από την πρώτη στιγμή.

''Η

Ευρώπη υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε δύο μεγάλα λάθη. Το πρώτο είναι ότι επιμένει στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική, η οποία βαθαίνει περαιτέρω την ύφεση. Ενδεικτικό των αποτελεσμάτων που επιφέρει η πολιτική αυτή είναι το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία διανύει για τέταρτη σερί χρονιά ακόμα μεγαλύτερη ύφεση''.

''Το δεύτερο και ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι η προσπάθεια επιβολής επιτροπείας στην Ελλάδα, η οποία έγινε επίσημα γνωστή διά στόματος Φίλιπ Ρέσλερ. Αυτό αποτελεί μία πολύ προσβλητική κίνηση για τη χώρα'', αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει ως άκρως προσβλητικά για την χώρα μας τα λόγια του Ρέσλερ, γράφοντας ειρωνικά ότι σύμφωνα με το Βερολίνο ''η Ελλάδα χρειάζεται γονική επιτήρηση από τους 'ενήλικες' της Βόρειας Ευρώπης''.

Οι Ευρωπαίοι που ''υπονομεύουν την δημοκρατία στη νότια Ευρώπη'' μοιάζουν να ενδιαφέρονται λιγότερο για την ανάπτυξη και τη σωτηρία των τραπεζών παρά της πραγματικής οικονομίας, καταλήγει το άρθρο-καταπέλτης κατά των Ευρωπαίων ηγετών...

Keywords
Τυχαία Θέματα