Euronews: Ελλάδα - Η νέα έξοδος και η επιστροφή στις ρίζες (vid)

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον αφιέρωμά του το Euronews κάνει λόγο για την νέα έξοδο των Ελλήνων, αυτή τη φορά όχι στο εξωτερικό, αλλά μια έξοδο προς την ύπαιθρο, μια επιστροφή στις αγροτικές ασχολίες και στις ρίζες, όπως τονίζει το βίντεο.

''Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους'', αναφέρει το αφιέρωμα με παραδείγματα κάποιων Ελλήνων, από τους 60,000 περίπου τον τελευταίο καιρό που δεν το έβαλαν κάτω, δεν έφυγαν στο εξωτερικό και αναζήτησαν τη λύση

στην πατρίδα τους.

Οι περισσότεροι άνεργοι, με οικονομικές δυσκολίες στην Αθήνα, στράφηκαν στις ρίζες τους, επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους, εγκαταλείποντας τη δύσκολη ζωή της πρωτεύουσας...

Το Euronews κάνει λόγο για τις περικοπές, τα σκληρά μέτρα, την οικονομική κρίση και τα γεγονότα στην Αθήνα με τις διαμαρτυρίες των πολιτών, αλλά και το αισιόδοξο μήνυμα που προέρχεται από Έλληνες που παίρνουν πλέον την τύχη στα χέρια τους.

Αρκετοί άλλοι συμπατριώτες μας περιγράφουν την δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα, με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τις αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών.... Ωστόσο οι περισσότεροι τονίζουν ότι θέλουν να μείνουν στην πατρίδα τους.

Η Κωνσταντίνα Παπαναστασίου επέστρεψε στο Λεβίδι και μιλά για για την μικρή επιχείρηση που έχει.

Ο Κώστας Παπαναστασίου μιλά για την ανάγκη επιστροφής στις ρίζες και στη δημιουργία νέων μικρών επιχειρήσεων...

''Βασίσου στον εαυτό σου'', λένε πια οι περισσότεροι Έλληνες, σε ένα πραγματικά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα στο ρεπορτάζ του Euronews.

Keywords
Τυχαία Θέματα