Στο κέντρο της Αθήνας ξαναζωντανεύουν τα «Ίχνη Εμπορίου 2» με ανταλλακτικές κυψέλες

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, τα Ίχνη Εμπορίου ξεκινούν τον 2ο Κύκλο στη Στοά Εμπόρων και μετατρέπουν 10 καταστήματα, στο ισόγειο του Ταμείου Eμπόρων, σε Δημιουργικές «Ανταλλακτικές» Κυψέλες.Tα «Ίχνη Εμπορίου ΙΙ: Δημιουργικές Ανταλλακτικές Κυψέλες» εξερευνούν ένα νέο μοντέλο ανταλλακτικότητας. Για 3- 6 μήνες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, τεχνίτες, επιμελητές, αρχιτέκτονες, δεξιοτέχνες, γραφίστες, μουσικοί, μάγειρες, εφευρέτες, μικρές επιχειρηματικές συμπράξεις και κάθε είδους νέοι δημιουργοί καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα κενά καταστήματα της Στοάς, δωρεάν,
ως πειραματικά εργαστήρια παραγωγής (laboratories) και διερεύνησης νέων ιδεών, αλλά και παράλληλα, ως εκθετήρια προβολής του έργου τους (showrooms). Ως αντάλλαγμα, τουλάχιστον δύο φορές κάθε μήνα, κάθε μαγαζί πρέπει να "ανοίγει" για το κοινό. Με εργαστήρια που μπορούν να έχουν οποιαδήποτε μορφή: εκμάθησης, έκθεσης, προβολών, παρουσιάσεων κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
THE ATHENS ZINE BIBLIOTHEQUE
Η βιβλιοθήκη The Athens Zine Bibliotheque συστήνεται στο κοινό και συγχρόνως ζητά από τους επισκέπτες της να της συστηθούν κι αυτοί, μέσα από ένα εργαστήριο κατασκευής φανζιν. Ώρες: 14:00 - 17:00

ΦΙΞΕΡΣ
Οι Φίξερς παρουσιάζουν το 3D printing και εκτυπώνουν αντικείμενα live.
Ώρες 15:00 – 18:00
ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Το Συνεργαστήριο παρουσιάζει την μεταξοτυπία και δείχνει την τεχνική της live.
Ώρες 15:00 – 18:00

ΤΑ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ (ΑΘΗΝΑ)
Οι A Future Perfect μετατρέπουν το νέο τους κατάστημα Athens Disappearing Futures σε ένα μαγικό τοπίο design και χαρτογραφήσεων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live τα μυστικά της κατασκευής της σειράς The Concrete Cities που αποτυπώνει σε τσιμέντο χάρτες από πόλεις του κόσμου, να δούν το μικρό δωμάτιο να μεταμορφώνεται σε ένα χάρτινο δάσος από αστικά μοτίβα με την τεχνική origami και να φύγουν με τσιμεντένια δώρα.
Ώρες 15:00 – 18:00

FLOWER GIRLS 'THE SHOP'
Οι Flower Girls εγκαινιάζουν το κατάστημά τους προσφέροντας φρέσκα μπισκότα γαρνιρισμένα με βρώσιμα λουλούδια.
Ώρες 15:00 – 18:00

Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών παρουσιάζει τη δική της Αθήνα σε μια ειδική εγκατάσταση. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα και τις δράσεις της, ενώ μέσα από μία διαδραστική μικροφωνική εγκατάσταση θα έχουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο της Στέγης, να παρέμβουν για λίγα δευτερόλεπτα με το λόγο τους στο λόγο του "Άμλετ" ή να μοιραστούν "Λέξεις και Σκέψεις".
Ώρες 15:00 – 20:00

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ
Το Κουκλόσπιτο παρουσιάζει τρεις παραστάσεις:
16:00 - 16:30 'Γιοβάν' παράσταση ρεμπέτικου κουκλοθεάτρου από την ομάδα Bufos
16:30 - 17:00 'Das ist ...' παράσταση σωματικού θέατρου από την ομάδα Πλεύσις
19:00 - 19:30 'Τabula Rosa' μια παράσταση με μαριονέττες χωρίς λόγια από την ομάδα Ηop Signor

AMATE
Η ομάδα Amate παρουσιάζει την performance 'Ανέστιος: Μαγεία από Δεύτερο Χέρι'. Η Στοά μεταμορφώνεται σε έναν λαβύρινθο συνδιαλλαγής, εξερεύνησης προσωπικών αιτημάτων και προσφοράς χριστουγεννιάτικης μαγείας. Στην performance πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι του Περιοδικού Δρόμου Σχεδία.
Ώρα 20:00 – 21:00

#AddNoise | The Creative and Cultural Meeting Point
Στο πλαίσιο του πρότζεκτ #AddNoise, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, Athens Video Art Festival, παρουσιάζει την performance "Somewhere in a field with noise" του Γιώργου Γρηγοράκου. Ένα χρόνο μετά την επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ του "Somewhere in a field", ο Γιώργος Γρηγοράκος μετασχηματίζει τα κομμάτια του προσθέτοντας θόρυβο. Οι κρυμμένες μελωδίες και οι όγκοι χαμηλών συχνοτήτων αποδομούνται με αναλογικά modular synthesizers διαμορφώνοντας ακαθόριστα μουσικά μοτίβα. Βασικός παρονομαστής της μουσικής του είναι ο πειραματισμός και οι διαφορετικές μουσικές φόρμες και ήχοι. Τα αναλογικά modular synthesizer, οι διαλυμένοι ρυθμοί και οι χαμηλές συχνότητες αποσκοπούν στη δημιουργία ενός οπτικο-ακουστικού τοπίου.
Ώρα 21:15

PHASE! & ORILA
Οι Phase & Orila παρουσιάζουν το live των Testarossa. Testarossa είναι το κρυφό σχήμα που απροειδοποίητα εισβάλλει σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης και μαζικής εστίασης, καλλιτεχνικά γεγονότα, γάμους, βαφτίσια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, για να προσφέρει κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.
Ώρα 22:00

Info
Στοά Εμπόρων, Βουλής 8-10 Σύνταγμα
Keywords
Τυχαία Θέματα