Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό της νέας Mercedes C-Class

Με δυναμική σχεδίαση που παραπέμπει στην CLA, προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, αποδοτικούς κινητήρες και ένα εσωτερικό υψηλών προδιαγραφών, η νέα C-Class είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνιση της, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών sedan.

Η Mercedes
θα αποκαλύψει επίσημα το μοντέλο στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο, με το λανσάρισμα να έχει προγραμματιστεί δύο μήνες αργότερα. Η γερμανική φίρμα έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο τις εικόνες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο είναι ποιοτικά, σχεδιαστικά και τεχνολογικά σε ανώτερο επίπεδο.

Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα υλικά και έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Το ταμπλό έχει μοντέρνα σχεδίαση, με τα πέντε στρογγυλά όργανα να προσδίδουν σπορτίφ εικόνα. Η ενιαία κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη στο πάνω τμήμα που θυμίζει touchpad και όλα ελέγχονται μέσω ενός εντυπωσιακού χειριστηρίου στη δεξιά πλευρά του οδηγού. Το τελευταίο έχει τη μορφή «ποντικιού» της Apple και ακριβώς από κάτω υπάρχει ένας μοχλός που περιλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες, αλλά σε χειροκίνητη μορφή. Συνολικά, έχουν τοποθετηθεί ελάχιστα κουμπιά και περισσότεροι διακόπτες, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και πρακτικότητα.

Το υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα και το αναλογικό ρολόι στο κέντρο της κονσόλας είναι ίδια με αυτά που είχαν τα αυτοκίνητα Mercedes πριν από δεκαετίες, δίνοντας ένα ρετρό «αέρα» στην καμπίνα. Πίσω μπορούν να φιλοξενηθούν δύο ενήλικες -τρεις με παραχωρήσεις-, με τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων να έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα γόνατα των επιβατών να «χώνονται» μέσα!

Ένα αυτοκίνητο σαν αυτό δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και όλα τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Εκτός από τα γνωστά, της γκάμας Mercedes, έχει προστεθεί μια τεχνολογία στο σύστημα κλιματισμού που κλείνει αυτόματα τον αέρα ανακύκλωσης όταν το αυτοκίνητο εισέρχεται σε τούνελ, για να μην μπαίνουν αναθυμιάσεις μέσα στην καμπίνα. Επίσης, το κάθισμα του συνοδηγού διαθέτει αισθητήρα, ο οποίος απενεργοποιεί τον αερόσακο μόλις τοποθετηθεί παιδικό κάθισμα.

Σε ότι αγορά το εξωτερικό αμάξωμα, το μήκος έχει αυξηθεί κατά 10 περίπου εκατοστά, με το χώρο αποσκευών να ξεπερνά τα 500 λίτρα. Η γκάμα των κινητήρων, περιλαμβάνει τα γνωστά μηχανικά σύνολα, όπως τον 1,6 βενζίνης των 156 ίππων, τον 2,2 dieselτων 170 ίππων και τον καινούργιο 2.0 λτ. με τους 211 ίππους. Φυσικά, δεν θα λείπουν οι ισχυρότεροι κινητήρες V6 και V8, ενώ θα δούμε και υβριδική έκδοση, καθώς και το νέο αυτόματο κιβώτιο G-TRONIC με 9 σχέσεις.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα