Έρχεται η πιο φωτεινή και εντυπωσιακή σελήνη του 2017

Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου έρχεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017. Η σελήνη αυτή ή αλλιώς Supermoon, αναμένεται να είναι η πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους που είδαμε φέτος.

Αυτό το ονειρικό φαινόμενο θα συμβεί καθώς η Σελήνη θα έρθει πιο κοντά στον πλανήτη μας. Η απόσταση του δορυφόρου μας από την γή αλλάζει κάθε μήνα και κυμαίνεται μεταξύ των 357.000 και 406.000 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτού του φαινομένου, η Σελήνη θα απέχει περίπου την ελάχιστη απόστασή της από την γή. Λόγω αυτού θα φαίνεται 16% φωτεινότερο και 7% μεγαλύτερο

από ότι συνήθως.

Το όνομα "Supermoon" δόθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979 ο οποίος και όρισε το φαινόμενο αυτό, ως την κοντινότερη απόσταση μιας ολόκληρης Σελήνης από την Γή, δεδομένης της τροχιάς της.

Η καλύτερη ώρα για να δει κανείς την σούπερ - Σελήνη είναι όταν το φεγγάρι ανατείλει λίγο πάνω από την γραμμή του ορίζοντα, καθώς εκείνη τη στιγμή φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο, αφού μπορεί να συγκριθεί με τα φυσικά στοιχεία γύρω του (βουνά, κτίρια κλπ). Η τελευταία φορά που μια σούπερ - σελήνη βρισκόταν τόσο κοντά στη γή, ήταν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 1948, ενώ αναμένεται πως η επόμενη φορά που η πανσέληνος θα έρθει τόσο κοντά στον πλανήτη μας, θα είναι στις 25 Νοεμβρίου 2034.

Και επειδή ένα Supermoon δεν είναι αρκετό, τον Ιανουάριο περιμένουμε άλλες δυο σουπερ - σελήνες. Πιο συγκεκριμένα 2 και 31 Ιανουαρίου 2018, ενώ αυτή της 31ης θα συνδυαστεί και με ολική έκλειψη της Σελήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα