Δωρεάν στην Αθήνα: εκδηλώσεις χωρίς εισιτήριο την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου

Κάθε μέρα εντοπίζουμε και παρουσιάζουμε εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην Αθήνα στις οποίες μπορείτε να διασκεδάσετε εντελώς δωρεάν!

Συναυλία - ημερίδα των UMS 'n JIP στο Studio Λήδρα στην Πλάκα
Το ΙΕΜΑ σας προσκαλεί στη συναυλία και ημερίδα που διοργανώνει στο Studio Λήδρα με το πειραματικό μουσικό ντουέτο από την Ελβετία UMS 'n JIP, που πραγματοποιείται από την Τετάρτη 21 έως την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου,
ως συνέχεια του: "Greece Project with commissions to Greek composers".

Στο πλαίσιο του "Greece Project with commissions to Greek composers" έχουν δοθεί στους UMS 'n JIP παραγγελίες έργων για φλάουτα με ράμφος, φωνή και ηλεκτρονικά, σε διάφορους νέους και καταξιωμένους σύγχρονους έλληνες συνθέτες. Το project ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 με 8 παραγγελίες και περισσότερες από 50 συναυλίες σε 7 χώρες έως τώρα.

Στόχος της παρουσίασης του ντουέτου στο ΙΕΜΑ είναι να πραγματοποιηθούν:
συναυλία παρουσίασης και συζήτηση με το κοινόηχογράφηση της συναυλίας και προβολή στο διαδίκτυοεπέκταση του project με νέες παραγγελίες σε έλληνες συνθέτεςΤο Πρόγραμμα:
Πέμπτη 22/01/2015 11.00 - 15.00, Συνάντηση με τους συνθέτες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με UMS 'n JIP.

Στη συναυλία στο ΙΕΜΑ θα παρουσιαστούν τα έργα:
Chikashi Miyama — Factoria 2013
Luis Codera Puzo — oscillation ou interstice 2013
Παναγιώτης Κόκορας — Hiss and Whistle 2013
Αντώνης Ρουβέλας — Peristatiko 5663a Elifthi III 2013
Δημήτρης Παπαγεωργίου — Amazing are the Mazes it Engenders 2013
JIP — en-enem 2009
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Θέατρο Studio ΛΗΔΡΑ
Κέκροπος 12 και Αδριανού, Πλάκα

Προβολή Ντοκιμαντέρ: The Internet's Own Boy στο Add Noise με ελεύθερη είσοδο

To Athens Video Art Festival, στο πλαίσιο της δράσης #AddNoise, σας προσκαλεί την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, στην προβολή του ντοκιμαντέρ "The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz" (2014) του Brian Knappenberger, για την ιστορία του Aaron Swartz, ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους οραματιστές του διαδικτύου και των ανοιχτών δεδομένων.

Το ντοκιμαντέρ, The Internet's Own Boy, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του προγραμματιστή και ακτιβιστή Aaron Swartz. Από τη συμβολή του στην ανάπτυξη του πρωτοκόλλου RSS μέχρι την συνίδρυση του Reddit, τα αποτυπώματα του Swartz βρίσκονται σε κάθε μέρος του διαδικτύου. Ωστόσο, η πρωτοποριακή του στάση για την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολιτική οργάνωση συνδυαστικά με την επιθετική του θέση ως προς την πρόσβαση στην πληροφορία τον οδήγησαν σε έναν νομικό εφιάλτη που διήρκεσε δύο χρόνια και έλαβε τέλος όταν τερμάτισε τη ζωή του σε ηλικία 26 ετών.

Η ιστορία του Aaron άγγιξε ανθρώπους πέρα από τις online κοινότητες στις οποίες ήταν γνωστός. Η ταινία αποτελεί μία προσωπική ιστορία σχετικά με όλα εκείνα που χάνουμε όταν αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη σχέση της τεχνολογίας με τις πολιτικές μας ελευθερίες.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
Ώρα προβολής: 20.30

ADDNOISE
Στοά Εμπόρων, Βουλής 8-10, Σύνταγμα
Keywords
Τυχαία Θέματα