Εργαστήριο - Σεμινάριο υποκριτικής (κύκλος Γ) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει εργαστήριο-σεμινάριο υποκριτικής σε 3 ανεξάρτητους 3μηνιαίους κύκλους συναντήσεων, με τίτλο "Εκπαιδεύοντας ηθοποιούς για μια διεθνή καριέρα", από το Beverly Hills Playhouse Los Angeles - Athens, πάνω στη "Μέθοδο Υποκριτικής Τέχνης του Milton Katselas", την διδασκαλία αναλαμβάνει η Sophie Papadopoulos.

Η
Sophie Papadopoulos είναι η Ιδρύτρια της iWa [International Workshops for Actors]. Με παρουσία σε Αθήνα και Los Angeles, η iWa προσφέρει επίκαιρη εργαστηριακή εκπαίδευση (workshop training) σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους για επαγγελματική πρόοδο και καλλιτεχνική εξέλιξη. Ή iWa έχει αναπτύξει ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας με επαγγελματίες από την παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος και παρέχει στους Έλληνες καλλιτέχνες τη δυνατότητα να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες, μέσω της δικτύωσης και της δημιουργίας ισχυρών δεσμών σε διεθνές επίπεδο. Η iWa συνεργάζεται κατ' αποκλειστικότητα με το Beverly Hills Playhouse στο Hollywood, και αποτελεί πιστοποιημένο φορέα διδασκαλίας, της διάσημης Μεθόδου Υποκριτικής του Milton Katselas.

To Σεμινάριο περιλαμβάνει δύο επίπεδα:
1) Τμήμα Προσανατολισμού στην Υποκριτική (Orientation - Beginners Acting Class)
Το Μάθημα Προσανατολισμού στην Υποκριτική (Orientation Acting Class) απευθύνεται σε Νέους Ηθοποιούς όλων των ηλικιών. Το μάθημα είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό που επιθυμεί να μυηθεί πρακτικά στην υποκριτική τέχνη, από σπουδαστές χωρίς εμπειρία, έως εκείνους που έχουν ήδη λάβει εκπαίδευση σε θεατρικές σπουδές, ή ακόμη εκείνους που έχουν ήδη μια ολόκληρη καριέρα πίσω τους και βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης, επιδιώκοντας την ενασχόλησή τους με το άδηλο όνειρο της Υποκριτικής. Η εκπαιδευτική προσέγγιση δεν εστιάζει στο αν είναι κανείς αρχάριος ή όχι, αλλά κυρίως στην ενίσχυση της συμπεριφοριακής αντίληψης, και στην απελευθέρωση της εσωτερικότητας προκειμένου κάποιος να υποδυθεί ένα ρόλο και να διηγηθεί μια ιστορία με έναν αυθεντικό, "γειωμένο" και ειλικρινή τρόπο.
Πιστοποιητικά Συμμετοχής απονέμονται με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

2) Τμήμα Μέσου / Προχωρημένου Επιπέδου (Intermediate/ Advanced Class)
Το τμήμα μέσου / προχωρημένου επιπέδου απευθύνεται σε Ηθοποιούς και Σκηνοθέτες οι οποίοι διαθέτουν μεγαλύτερη επαγγελματική εμπειρία και επιθυμούν να πειραματιστούν και να επεκτείνουν το δυναμικό τους με περεταίρω εξάσκηση και εμπειρία. Πιστοποιητικά Συμμετοχής απονέμονται με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Αρχές
Ο φημισμένος Σκηνοθέτης και Δάσκαλος Milton Katselas εκπαίδευε ηθοποιούς για περισσότερα από 30 χρόνια στη Beverly Hills Playhouse, μία από τις παλαιότερες και πλέον αναγνωρισμένες σχολές υποκριτικής στο Hollywood. Η προσέγγιση του Κατσέλας είναι απολύτως πρακτική, πέρα από θεωρητικές αγκυλώσεις και εστιάζει στο τρίπτυχο: υποκριτική τεχνική, κατάλληλη προδιάθεση, και επαγγελματική προσήλωση και πειθαρχία. Η καθοδήγηση του έχει ωφελήσει την επαγγελματική καταξίωση διασημοτήτων όπως: George Clooney, Michelle Pfeifer, Alec Baldwin, James Cromwell, Patrick Swayze, Jim Carrey, Kate Hudson, Giovanni Ribisi, αναφέροντας μόνο κάποιους μεταξύ άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.bhplayhouse.com

Περιγραφή
Τα Μαθήματα Υποκριτικής συναρπάζουν, παθιάζουν και διασκεδάζουν ενώ, αποτελούν μια εμπειρία διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο μάθημα. Μέσα από τη μελέτη σκηνών (scene study), οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη συμπεριφορική θεώρηση ενός ρόλου και μαθαίνουν να εστιάζουν στη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του χαρακτήρα που υποδύονται ακολουθώντας την παράδοση των μεγάλων Αμερικανών ηθοποιών .Τα μαθήματα δίνουν μικρότερη έμφαση στις τεχνικές υποκριτικής – όπως των Stanislavski, Meisner, Adler, ή την «αισθητηριακή μνήμη» του Strasberg , στοχεύοντας κυρίως στην επεξεργασία των εξωτερικών δεδομένων και εσωτερικών πτυχών ενός ρόλου προκειμένου να αναδειχτεί υποκριτικά με ειλικρίνεια και γείωση. Για παράδειγμα:
Ποια συμβάντα/γεγονότα σχετίζονται με την ιστορία;Ποια είναι η ιδιαίτερη φύση του χαρακτήρα;Τι έχει προηγηθεί πριν από τη σκηνή;Τι θα έκανε ένα πραγματικό πρόσωπο κάτω από ίδιες συνθήκες;
Στόχος του μαθήματος αποτελεί η ενίσχυση και υποστήριξη του κάθε σπουδαστή ώστε να μπορεί να αποδώσει ως ηθοποιός μια πολυσύνθετη, πιστευτή και ειλικρινή ερμηνεία, ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν, από τα γυρίσματα μιας ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς με λίγες ή ακόμη και καθόλου πρόβες, έως μια θεατρική παράσταση όπου πραγματοποιούνται πρόβες για μήνες, ή ακόμη και σε μία πρώτη ακρόαση που απαιτείται για την εξασφάλιση της δουλειάς.
Με την εγγραφή και την πληρωμή, στείλτε πρόσφατη φωτογραφία και βιογραφικό σημείωμα στο [email protected]

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική, ενώ θα γίνονται επεξηγήσεις στην Ελληνική εφόσον χρειάζονται.
Απαιτούμενη Βιβλιογραφία: "Acting Class - Take a Seat" του Milton Katselas (περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής και διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.iwanet.biz///www.mcf.gr

Κύκλος Γ
Συνάντηση Γνωριμίας: 23/03 16.00 - 17.00
Συναντήσεις: 23/03, 30/03, 6/04, 13/04 (αργία, Δευτέρα του Πάσχα), 20/04, 27/04, 4/05, 11/05, 18/05, 25/05, 1/06 (αργία, Αγίου Πνεύματος), 8/06

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος | τηλ. 210 3418 550
Keywords
Τυχαία Θέματα