Αφιέρωμα στους Έλληνες ποιητές που είπαν το μεγάλο ΟΧΙ το '40!

Λένε πως η πένα είναι ισχυρότερη από το ξίφος. Και κορυφαίοι Έλληνες ποιητές πρωταγωνίσθησαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο με τις πένες τους, αλλά και την στράτευση τους στα πεδία των μαχών. Σε αυτούς τους δημιουργούς είναι αφιερωμένη βραδιά ποίησης από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Ιστορικού Κέντρου Αθήνας «Γλαύκα».Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 72ης επετείου από την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Αποσκοπεί στην ανάδειξη των λογοτεχνών, ειδικότερα των Ελλήνων ποιητών, που συνέβαλαν στον αγώνα της ελευθερίας
και της δημοκρατίας είτε πολεμώντας στο αλβανικό μέτωπο, αποκτώντας εμπειρία του πεδίου των μαχών, είτε βιώνοντας εκ του σύνεγγυς τον παλμό των γεγονότων με άμεση επίδραση στο έργο τους.

Η επιλογή των ποιημάτων έγινε με την πρόθεση αποτύπωσης της ιστορικής στιγμής μέσα από το ιδιαίτερο βλέμμα των ποιητών όσο και επισήμανσης του αισθητικού επιπέδου της παραγόμενης λογοτεχνίας στη συγκυρία της πολεμικής ατμόσφαιρας.

Έξι σύγχρονοι δημιουργοί (Λένα Καλλέργη - Γιώργος Χουλιάρας -Παυλίδα Παμπούδη - Γιώργος Μπλάνας- Βασίλης Ρούβαλης - Κώστας Καναβούρης) αναλαμβάνουν την «περιήγηση» σε ποιήματα των ομοτέχνων τους (Φώτης Αγγουλές, Νικηφόρος Βρεττάκος, Θωμάς Γκόρπας, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σαραντάρης, Αγγελος Σικελιανός, Τάκης Σινόπουλος, Μανώλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος.)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε τρία από τα café της Πλατείας Αγίας Ειρήνης (διασταύρωση οδών Αιόλου και Αθηναΐδος) την ίδια ώρα (20:00 μ.μ.) και συγκεκριμένα:
Λένα Καλλέργη - Γιώργος Χουλιάρας | Tailor Made
Παυλίδα Παμπούδη - Γιώργος Μπλάνας | Throubi
Βασίλης Ρούβαλης - Κώστας Καναβούρης | Rooster

Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Διασταύρωση οδών Αιόλου & Αθηναΐδος – κέντρο Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα