Αφιέρωμα στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στο Megaron Plus

Στη γυναίκα που κατάφερε να γίνει σύμβολο δημιουργικότητας, κύρους και δύναμης, την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, είναι αφιερωμένες η πρώτη βραδιά του Οκτωβρίου και η δεύτερη εκδήλωση του Megaron Plus. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 20:00, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 18:30.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας
θα παρουσιάσει ένα ζωντανό «θεατρικό ντοκιμαντέρ» σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια φωτισμών Ελευθερία Ντεκώ. Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό αφήγημα διάρκειας 50 λεπτών, βασισμένο στα λεγόμενα της Ελένης Αρβελέρ, έτσι όπως αυτά έχουν καταγραφεί στο 16ωρο αρχειακό υλικό του Θανάση Λάλα.

Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (γενν. 1926) υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και η πρώτη γυναίκα Πρύτανις του φημισμένου γαλλικού πανεπιστημιακού ιδρύματος. Είναι επίσης Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Ευρώπης. Στην πολυετή ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία, έχει αναλάβει κατά καιρούς σημαντικές θέσεις σε αξιόλογους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Για το έργο της έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων και διακρίσεων σε πολλές χώρες. Η συγγραφική της δραστηριότητα είναι πλούσια, ενώ καλείται συχνά να παρουσιάσει ομιλίες και διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα τη Βυζαντινή Ιστορία.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.). Η μετάδοση είναι ανοικτή σε όλο το κοινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα