Weekend Agenda 28 - 30 Απριλίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Απριλίου και αξίζουν την προσοχή σας!ΘΕΑΤΡΟ
Η Τάξη μας του Ταντέους Σλομποντζιάνεκ στο Εθνικό Θέατρο
Η τρίτη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής για τη χειμερινή περίοδο 2016- 2017, είναι "Η τάξη μας" του Ταντέους Σλομποντιάνεκ, ένα σπουδαίο πολωνικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, από τις 28 Απριλίου 2017. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Τζαμαργιά, ενώ την πρωτότυπη
μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μαραμής, ο οποίος εμπνεύστηκε από την πολωνική και εβραϊκή μουσική παράδοση.

Τιμές; 15€ | 10€ (φοιτητικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€ | Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Πότε; Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 Κυριακή στις 19:00
Που; Εθνικό Θέατρο - Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Half Note γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Jazz με 3 θρύλους
Οι τρεις θρύλοι του "We Three", Dave Liebman (σαξοφωνίστας), Steve Swallow (μπασίστας) και Adam Nussbaum (ντράμερ), έρχονται στις 28, 29, 30 Απριλίου και 1η Μαΐου 2017 να κορυφώσουν την φετινή σεζόν στο Half Note Jazz Club, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Jazz. Το We Three είναι ένα τρίο πραγματικών γιγάντων της σύγχρονης jazz, ένα γκρουπ όπου ο καθένας - λόγω της τεράστιας πείρας και ιστορίας του - πρέπει να θεωρείται o πρώτος μεταξύ ίσων και συνεπώς, να είναι leader του γκρουπ ανάλογα με τη σύνθεση και τη στιγμή.

Τιμές; 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Πότε; 28, 29 στις 22.30 & 30 Απριλίου και 1η Μαΐου 2017 στις 21.30
Που; Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

ΕΚΘΕΣΗ

Παρατοξικά Παράδοξα στο Μουσείο Μπενάκη
Είναι η σχέση με τον κόσμο το πλέον αμφιλεγόμενο, δύστροπο και ημιτελές έργο της ανθρωπότητας; Η έκθεση Paratoxic Paradoxes (Παρατοξικά Παράδοξα) παρουσιάζει νέα έργα κινούμενης εικόνας (moving image) τα οποία ερευνούν το παραπάνω κρίσιμο ερώτημα μέσα από μια διαφορετική, σύγχρονη οπτική πολιτικής οικολογίας και οικοκριτικής, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα στο σημείο τομής τέχνης, πολιτικής, κοινωνικοοικονομικών αιτημάτων, παιδαγωγικής και ακτιβισμού.

Τιμές; 8€, 4€
Πότε; Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 11:00-21:00 Πέμπτη: 11:00-23:00
Που; Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μάριος Φραγκούλης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Μάριος Φραγκούλης θα γιορτάσει την ζωή, το πάθος και τον έρωτα μέσα από τις μουσικές των πιο αγαπημένων μιούζικαλ και ταινιών του κινηματογράφου. “So in love” είναι το σύνθημα της συναυλίας, ο κωδικός για να ανοίξουν οι πόρτες και το κοινό να ακολουθήσει τη φωνή του Μάριου Φραγκούλη στα μονοπάτια των «Phantom of the opera», «Les Miserables», «West Side Story», «Kiss me Kate» και πολλών άλλων. Μαζί του οι εξαιρετικές σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Τιμές; Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+: 12€, Ζώνη Γ: 25€, Ζώνη Β: 35€, Ζώνη Α: 45€, Διακεκριμένη Ζώνη: 55€
Πότε; Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 20.30
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

ΤΑΙΝΙΑ

Η Όψη Της Σιωπής
Πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ που έφτασε μέχρι την πεντάδα των όσκαρ αλλά έχασε το βραβείο πρόπερσι από τη βιογραφία της Έιμι Γουαϊνχάουζ. Μέσα από την προηγούμενη κινηματογραφική δουλειά του Τζόσουα Οπενχάιμερ, το αριστουργηματικό «Πράξη του φόνου» με θέμα τους αυτουργούς της γενοκτονίας στην Ινδονησία το 1965, μια οικογένεια ανακαλύπτει πώς δολοφονήθηκε ο γιος τους και την ταυτότητα των ανδρών που τον δολοφόνησαν. Ο νεότερος αδελφός, οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, είναι αποφασισμένος να διαλύσει το ξόρκι της σιωπής και του φόβου, κάτω από το οποίο βρίσκονται οι επιζήσαντες, κι έτσι αντιπαρατίθεται με εκείνους που είναι υπεύθυνοι για το φόνο του αδελφού του.
Keywords
Τυχαία Θέματα