Family Weekend 28-30/04: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!Το Σαββατοκύριακο 28 - 30 Απριλίου επιλέγουμε εκπαιδευτικό περίπατο, οικογενειακά παιχνίδια και θεατρική παράσταση!
Παιχνιδομαγέματα στο Θέατρο 104

Τα αγαπημένα πλέον σε όλους Παιχνιδομαγέματα παρατείνουν τις παραστάσεις τους με 4 ακόμα, απο τις 30 Απριλίου έως και τις 21 Μαΐου
2017 στις 12.00, στο Θέατρο 104. Οι μικροί μας φίλοι ξετυλίγοντας μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας, αντιλαμβάνονται την ουσιαστική έννοια της φιλίας και ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες.

Τιμές; 10€ (Ειδικές τιμές για προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών)
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 12.00 (έως τις 21 Μαΐου)
Πού; Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Εκπαιδευτικός Περίπατος Ωνασείου Βιβλιοθήκης

Η Περιηγητική Συλλογή της Ωνασείου Βιβλιοθήκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περπατήσουν μαζί τους δρόμους της Αθήνας, ακολουθώντας τα βήματα Ευρωπαίων ταξιδιωτών του 18ου αιώνα. Με έμπνευση το υλικό σπάνιων βιβλίων, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πού φυτεύτηκαν για πρώτη φορά ντομάτες στην Αθήνα, πού βρίσκεται το πιο παλιό σπίτι της πόλης, θα επισκεφτείτε ένα λουτρό «γεμάτο φαντάσματα» αλλά κι ένα μυστηριώδη μαρμάρινο πύργο γεμάτο... μουσική! Μια μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια!

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη
Πότε; Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 11.00-13.30
Πού; Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, Αμαλίας 56, Αθήνα

Παιχνίδια για όλη την οικογένεια στο ΚΠΙΣΝ

Το Σάββατο 29 Απριλίου, οι μικροί φίλοι του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που μεγάλωσαν τις παλιότερες γενιές. Το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες σε πιο μοντέρνες εκδοχές τους, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο αποτελώντας μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού. Εκτός από τα παιδιά όμως και οι γονείς θα ανακαλέσουν μνήμες από την παιδική τους ηλικία, ίσως μάλιστα να δελεαστούν να παίξουν οι ίδιοι, μετατρέποντας αυτή τη δραστηριότητα σε μια αφορμή ουσιαστικής παιδείας για τους μικρότερους.

Απευθύνεται σε: παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους
Είσοδος ελεύθερη (έως 50 συμμετοχές ανά πρόγραμμα)
Πότε; Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 11.00-12.30
Πού; ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Keywords
Τυχαία Θέματα