Weekend Agenda 12 - 14 Φεβρουαρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1) ΟΠΕΡΑ
Ο κουρέας της Σεβίλλης του Τζοακίνο Ροσσίνι στο Θέατρο Ολύμπια
Η διασημότερη ιταλική κωμική όπερα και ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του ελληνικού κοινού, ο Κουρέας της Σεβίλλης του Ροσσίνι, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή από τις 13 Φεβρουαρίου και για 10 παραστάσεις. Το έργο δεν χρειάζεται συστάσεις. Η πνευματώδης, σβέλτη
και ιδιαίτερα μελωδική μουσική ντύνει μια σειρά από κωμικές καταστάσεις, καθώς ο κουρέας Φίγκαρο βοηθά τον κόμη Αλμαβίβα να παντρευτεί την όμορφη Ροζίνα, η οποία κατοικεί με τον ηλικιωμένο προστάτη της Δόκτορα Μπάρτολο, που την προορίζει για τον εαυτό του.

Τιμές; 15€, 25€, 35€, 45€, 55€, 60€, Φοιτητικό, παιδικό 12€, Περιορισμένης ορατότητας 10€, 15€, 17€, 25€
Πότε; 13, 14, 17, 19, 20, 21, 24, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.00
Που; Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

2) ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται την Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις 11, 12, 13, 15 και 16 Φεβρουαρίου σε μια διαφορετική μουσική συνάντηση. Με την μοναδική της φωνή να ενώνεται ιδανικά με τον υπέροχο ήχο των μαντολίνων αυτή τη φορά, πορεύεται στα μουσικά μονοπάτια που σμίγουν το χθες με το σήμερα, μεταφέροντας τραγούδια που έχουν την πολύτιμη πατίνα του χρόνου, για να αφήσουν το έντονο στίγμα τους για άλλη μια φορά.

Τιμές; Τιμές εισιτηρίων: 14€ (Ζώνη Γ΄), 25€ (Ζώνη Β΄), 35€ (Ζώνη Α΄) και 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη) Ειδικές τιμές: 7,5€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,5€ (65+, πολύτεκνοι)
Πότε; 11, 12, 13, 15 και 16 Φεβρουαρίου στις 21.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Λεωφ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1

3) ΚΩΜΩΔΙΑ

Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες του Μολιέρου στο Θέατρο Κιβωτός
Το θέατρο «Κιβωτός» παρουσιάζει από τις 12 Φεβρουαρίου την σκοτεινή κωμωδία του Μολιέρου “Ταρτούφος ή Οι απατεώνες’’, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος μικροαπατεώνας που παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της ενάρετης ζωής, φιλοξενείται από μια πλούσια, αστική οικογένεια του Παρισιού και διαταράσσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις επηρεάζοντας τον πατέρα της οικογένειας, Οργκόν. Πρόκειται για μια σύγχρονη ανάγνωση του κλασικού έργου του Μολιέρου, σε νέα έμμετρη μετάφραση του βραβευμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

Τιμές; Παρασκευή: 14€, Σάββατο: απογευματινή: 14€, βραδυνή: 20€ (κανονικό), 14€ (φοιτητικό), 10€ (ΑΜΕΑ, άνεργοι) Κυριακή: 20€ (κανονικό), 14€ (φοιτητικό), 10€ (ΑΜΕΑ, άνεργοι)
Πότε; Παρασκευή, στις 21.00, Σάββατο: στις 18.00 & στις 21.00, Κυριακή, στις 19.00
Που; Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι (Στάση μετρό Κεραμεικός)

4) ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Tango en Eros στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των ολοήμερων εκδηλώσεων για το Tango φιλοξενεί στη σκηνή της αίθουσας Χρήστος Λαμπράκη τη μουσικοχορευτική παράσταση "Tango en Eros" το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, την παραμονή της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Tα ζευγάρια στροβιλίζονται στην σκηνή και εξυμνούν αυτό το μυστήριο! Κάθε Tango και μια ιστορία αγάπης, ένα κοκτέιλ αντιφατικών συναισθημάτων, ενθουσιασμός και πόνος μαζί, ρομαντισμός και αμφιβολίες, χρώματα που εναλλάσσονται, δυο καρδιές που χτυπάνε δυνατά μαζί στον ρυθμό του πάθους...

Τιμές: από 5€ έως 30€
Πότε; 13 Φεβρουαρίου
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

5) ΣΙΝΕΜΑ

Η Τζέιν Πήρε Το Όπλο Της
Η Natalie Portman, με ή χωρίς όπλο, ξεχωρίζει σε ένα αλλιώτικο γουέστερν που βάζει τη Γυναίκα στο κέντρο του κάδρου και αφηγείται μια περιπέτεια της Άγριας Δύσης με έντονα δραματικά στοιχεία και συναισθηματικές αναταράξεις. Η Τζέιν Χάμον (Natalie Portman) ζει σε μια φάρμα της Δύσης με τον σύζυγό της, Μπιλ (Noah Emmerich), και την μικρή τους κόρη. Όταν ο Μπιλ φτάνει βαριά τραυματισμένος στο σπίτι μετά από μια συνάντηση με την παλιά συμμορία του, η Τζέιν σπεύδει για βοήθεια στον Νταν (Joel Edgerton), έναν άνδρα από το παρελθόν της. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, οι παλιές μνήμες από τον έρωτα τους επιστρέφουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα