Weekend Agenda 5 - 7 Ιανουαρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

00:39 5/2/2016 - Πηγή: Monopoli
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1) ΘΕΑΤΡΟ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Καθαρή Πόλη από τους Ανέστη Αζά και Πρόδρομο Τσινικόρη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Οι μετανάστριες καθαρίστριες της Αθήνας γίνονται οι ιδανικές πρωταγωνίστριες αυτής της διεθνούς συμπαραγωγής θεάτρου-ντοκιμαντέρ, με την υπογραφή του φοβερού νεανικού διδύμου Αζά-Τσινικόρη, από τις 3 έως τις 14 Φεβρουαρίου, στη Στέγη
Γραμμάτων και Τεχνών. Στην "Καθαρή πόλη", ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης διερευνούν το ρατσισμό του «καθαρού», τον κίνδυνο του φασισμού, τη γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα και την ταυτότητα της "καθαρίστριας".

Τιμές: Κανονικό: 15€, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10€, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9€, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 3 έως 14 Φεβρουαρίου (21.00)
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Μικρή Σκηνή

3) ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αφιέρωμα στον Bob Marley στο Βοτανικός Plus
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου το Βοτανικός Plus αφιερώνει μια βραδιά εξ ολοκλήρου στην θρυλική προσωπικότητα του Bob Marley, που σφράγισε με το ταλέντο του μια ολόκληρη μουσική σκηνή. Προς τιμήν του μεγάλου Bob Marley, της σημαντικότερης μορφής της reggae μουσικής, καλλιτέχνες από τις σημαντικότερες reggae μπάντες της χώρας ετοιμάζουν μια πολύωρη μουσική πανδαισία παρουσιάζοντας πολλά από τα μεγάλα κομμάτια του Bob Marley, που αγαπήθηκαν και επηρέασαν όσο λίγα την πορεία της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Τιμές; Προπώληση: 8€ και 10€, Είσοδος: 12€
Πότε; Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου (21.30)
Που; Βοτανικός Plus, Ιερά Οδός 76 & Σπύρου Πάτση (είσοδος από Κασσάνδρας 23), Αθήνα

3) ΘΕΑΤΡO

Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
Το Κουκλόσπιτο (Νόρα) του Χένρικ Ίψεν, παρουσιάζεται από τις 6 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτούση στον εμβληματικό ρόλο της Νόρας. Εκατόν σαράντα χρόνια σχεδόν, μετά την πρώτη του εμφάνιση στην ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή, το αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν, διατηρεί αναλλοίωτη τη δύναμή του, χάρη στην ανατρεπτική του φύση και την εκρηκτική του ένταση. Ο ήχος της πόρτας που κλείνει πίσω της η Νόρα, αφήνοντας σύζυγο και παιδιά, φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Τιμές; 16€ κανονικό, 12€ μειωμένο (Φοιτητικό, Ανέργων ΑμεΑ & Άνω των 65)
Πότε; Παρασκευή (20.30), Σάββατο (21.15) και Κυριακή (19.00)
Που; Θέατρο Οδού Κυκλάδων “Λευτέρης Βογιατζής”, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

4) ΕΞΟΔΟΣ

O Μίμης Πλέσσας στο Ρυθμός Stage
Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, έρχεται στο Ρυθμός Stage για δυο Σάββατα, στις 6 και 13 Φεβρουαρίου. Μαζί με εξαιρετικές φωνές, την Ελένη Πέτα, την Fide Köksal και τον Σπύρο Κλείσσα, θα βρεθεί στη σκηνή του Ρυθμού Stage για να ξετυλίξει μαζί μας τα ωραιότερα τραγούδια μιας ζωής, μαζί με ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο, χωρίς ποτέ να ξεχνάει την αγάπη του για την jazz μουσική.

Τιμές: Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί
Πότε; Σάββατο 6 και 13 Φεβρουαρίου (22.30)
Που; Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

5) ΣΙΝΕΜΑ

Το Δωμάτιο
Το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Όσκαρ Α ρόλου, η αποκαλυπτική Brie Larson πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο σπαραχτικές ταινίες που έχουν γίνει ποτέ γύρω από τη σχέση μητέρας- γιου... Η ταινία ξεκινάει με ένα τυπικό πρωινό ξύπνημα. Μια μητέρα ξυπνάει το γιο της. Νυσταγμένοι ακόμη, σηκώνονται για να πάρουν το πρώτο γεύμα της ημέρας. Η κάμερα εστιάζει πότε στα αχτένιστα μαλλιά τους και πότε στον εσωτερικό διάκοσμο ή το πενιχρό γεύμα τους. Είναι ολοφάνερο ότι εδώ κάτι περίεργο συμβαίνει. Όσο κυλάει η μέρα και δεν εξελίσσεται η πλοκή (παρακολουθούμε μόνο το φτιάξιμο μιας αυτοσχέδιας «φτωχικής» τούρτας για τα 5α γενέθλια του μικρού Τζακ) γινόμαστε μάρτυρες μιας ασυνήθιστης οικογενειακής ιστορίας. Η Μητέρα (ποτέ δεν μαθαίνουμε το όνομα της) ζει εδώ και χρόνια με τον 5χρονο γιο της Τζακ, στο μόλις 10 τετραγωνικών δωμάτιο. Πριν από 7 χρόνια η νεαρή κοπέλα είχε πέσει θύμα απαγωγής ενός άντρα, που την κρατάει φυλακισμένη στο «Δωμάτιο». Όμως τώρα εκείνη σκέφτεται ότι ίσως έφτασε η ώρα της απόδρασης
Keywords
Τυχαία Θέματα