Gimme 5: Οι 5 καλύτερες προτάσεις για θέατρο, σινεμά, συναυλίες για αυτό το Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και οι επιλογές για πολιτιστικές βόλτες είναι πολλές. Πριν αποφασίσετε το πού θα πάτε και τί θα δείτε, ρίξτε μια ματιά στις επιλογές που εμείς βάζουμε κάτω από την λίστα "μη χάσετε".

Από τη Μάρη Τιγκαράκη1) ΧΟΡΟΣ
Ο Λέμι Πονιφάζιο στη Στέγη
Ο κορυφαίος χορογράφος επιστρέφει στην Αθήνα για να μας μαγέψει με τη δύναμη των υπέροχων, υπνωτικών εικόνων που χαρακτηρίζουν κάθε δουλειά του. Με τη νέα
του παράσταση «Κόκκινο Σπίτι» (The Crimson House) θέτει ερωτήματα για την όλο και περισσότερο επιτηρούμενη ζωή μας, που έχει φτάσει να γίνει σαν μια περίοπτη φυλακή, σαν το Panopticon του Φουκώ: μια κοινωνία που δεν της έχει μείνει ίχνος ιδιωτικής ζωής, καθώς όλα ελέγχονται και παρακολουθούνται... Αργές τελετουργικές κινήσεις, μινιμαλιστική αισθητική, τραγούδι, απόμακρη μουσική και αντηχήσεις των τελετών ενός μακρινού πολιτισμού συνθέτουν ένα ποιητικό και σπάνιας εικαστικής ομορφιάς περιβάλλον, που μαγεύει τον θεατή και ταυτόχρονα του αφήνει χώρο να αναστοχαστεί.
7-9 Νοεμβρίου στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών
Τιμές εισιτηρίων: από €5 έως €28

2) ΟΠΕΡΑ
Ο... «βρωμιάρης» πρίγκιπας επιστρέφει στη Λυρική Σκηνή
Η παράσταση για μικρούς & μεγάλους του Νίκου Κυπουργού σε ποιητικό κείμενο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περσινής σεζόν και σίγουρα μια εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μικροί θεατές τον μαγικό κόσμο της όπερας. Ένα ανατρεπτικό παραμύθι όπου όλα είναι λίγο «πειραγμένα» και τίποτα δεν «είναι» όπως «φαίνεται» στην αρχή. Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός" και μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Έτσι το δράμα αναμειγνύεται με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και η γοητεία με την απογοήτευση.
Πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου
Τιμές εισιτηρίων: από €5 - €25

3) ΣΙΝΕΜΑ
Ταξίδι στο διάστημα με το εντυπωσιακό Interstellar!
Το διαστημικό έπος του Christopher Nolan, μας ταξιδεύει σε έναν θεαματικό διαστημικό κόσμο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πλούσια ταινία, που πλησιάζει τις 3 ώρες: Πλούσια σε πλοκή, σε ανατροπές, σε δράμα και αγωνία, σε κινηματογραφικές αναφορές, σε εντυπωσιακές εικόνες του διαστήματος, σε φαντασία, σε επιστημονικές θεωρίες. Ο Nolan χρησιμοποιεί έναν ντοκιμαντερίστικο τρόπο στο ξεκίνημα της ταινίας, για να δείξει ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο της ιστορίας της. Τα φυσικά φαινόμενα, που μειώνουν την τροφή στον πλανήτη, ευθύνονται για μια δραματική αλλαγή του τρόπου ζωής και σκέψης των ανθρώπων, που επηρεάζει και το πώς αντιλαμβάνονται την ιστορία τους.

4) ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Η Ελεονόρα Ζουγανέλη «συναντά» τη Μελίνα Μερκούρη στο Μέγαρο
Mετά τις sold out εμφανίσεις της στο Ηρώδειο στο φεστιβάλ Αθηνών, η Ελεονόρα Ζουγανέλη παρουσιάζει και πάλι το αφιέρωμα στα αξέχαστα τραγούδια που ερμήνευσε η Μελίνα Μερκούρη σε διάφορες στιγμές της καριέρας της. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Νίκου Γκάτσου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου και πολλών άλλων θα ξανακουστούν στη σκηνή του Μεγάρου στις 7 & 8 Νοεμβρίου από την πολλά υποσχόμενη ερμηνεύτρια που όπως όλα δείχνουν είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας της.
7, 8 Νοεμβρίου 2014/20:30
Τιμές εισιτηρίων: από €10 έως €55

5) ΘΕΑΤΡΟ
Ένα Γλάρος «πετάει» στο Θησείον
Το έργο του Τσέχωφ, το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτήρισε «κωμωδία σε τέσσερις πράξεις» ανεβάζει από τις 6 Νοεμβρίου στο θέατρο Θησείον ο Κώστας Φιλίππογλου, ένας σκηνοθέτης που μας έχει εντυπωσιάσει με τις πρόσφατες δουλειές του (Φιλοκτήτης, Μένγκελε). Με τον Γλάρο (1895), ο Τσέχωφ εγκαινίασε ένα νέο είδος δραματουργίας, όπου αντί για έναν κεντρικό ήρωα, πρωταγωνιστούν πολλοί, μια μικρή κοινωνία. Εκκεντρικοί χαρακτήρες που αναπαριστούν τη μικρή, σπουδαία, διπολική ζωή τους αφηγούνται ιστορίες για το πώς ερωτεύονται, απελπίζονται, γελούν, κλαίνε, πώς ζουν και πώς αυτοκτονούν, σαν να μην υπάρχει αύριο ή καλύτερα σαν να μην υπάρχει σήμερα.
Παραστάσεις: από Πέμπτη έως Κυριακή στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: €12 και €16
Keywords
Τυχαία Θέματα