Ο Μαρινάκης κράτησε τον Μίτσελ κόντρα στις πιέσεις και δικαιώθηκε

Τόλης Χριστοφοράκης

Το παιχνίδι με την Μάλμε ολοκληρώθηκε με νίκη 4-2 για τον Ολυμπιακό και πρόκριση στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Όμως αυτή η επικράτηση έκρυβε πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς και το εισιτήριο στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλησε να πει λεπτομέρειες στη συνέντευξη Τύπου. Αρκέστηκε απλά να δηλώσει ότι αυτός και η ομάδα του πέρασαν πολλά την προηγούμενη εβδομάδα. Η αλήθεια είναι πως από την ημέρα της ήττας από τον ΠΑΟΚ

μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τη Μάλμε, ο Ισπανός πέρασε την πιο δύσκολη εβδομάδα του στον Ολυμπιακό. Πολύ περισσότερο και από εκείνη στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν μέχρι να έρθει η νίκη επί της Καλλονής στην πρεμιέρα της Super League.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στενοχώρησε αφάνταστα τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ωστόσο δεν λειτούργησε παραρμητικά. Από την επομένη κιόλας ημέρας, άνθρωποι από το περιβάλλον του, οι οποίοι σχετίζονται φυσικά και με τον Ολυμπιακό, πίεζαν τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να απομακρύνει τον Μίτσελ από τη θέση του. Υπήρχε μάλιστα και έτοιμη λίστα με τα ονόματα για τη διαδοχή του.

Μπαίνοντας στο Σαββατοκύριακο, ο Μαρινάκης προσπάθησε και κατάφερε να διατηρήσει την ηρεμία του, την ώρα που στην ομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία. Ο Μίτσελ ήταν αυτός που κλήθηκε να διαχειριστεί όπως αυτός πίστευε την κατάσταση. Η απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής βασικότατα στελέχη ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν αποτέλεσε ευχάριστη είδηση στους περισσότερους ποδοσφαιριστές και η αλήθεια είναι πως υπήρξαν κάποιες συζητήσεις. Ο Μίτσελ πάντως εξακολουθούσε να είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Παρέμεινε ακόμη και μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ.

Η πίεση προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Λέγεται μάλιστα πως ο Ισπανός τεχνικός καταλάβαινε από τα συμφραζόμενα ότι απέναντι στη Μάλμε έπαιζε την καρέκλα του στον Ολυμπιακό αφού σε ενδεχόμενο αποκλεισμό ή ακόμη και μη νίκη, θα αποτελούσε παρελθόν.

Αυτός που χάρηκε πάντως ακόμη περισσότερο τη νίκη-πρόκριση ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ακόμη περισσότερο και από τον Μίτσελ. Αυτός ήταν που παρά τις «συμβουλές» λειτούργησε βάζοντας στις σωστές διαστάσεις όλες τις παραμέτρους και δικαιώθηκε για την απόφασή του να στηρίξει τον Μίτσελ σιωπηλά, χωρίς καν μάλιστα να επιδιώξει τετ-α-τετ. Και τώρα είναι αποφασισμένος να τον στηρίξει ακόμη περισσότερο. Αποδεσμεύοντας τους παίκτες που δεν θέλει ο Μίτσελ και αποκτώντας όσους επιθυμεί. Μοναδική τριβή ανάμεσά τους θα παραμένει το θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, του οποίου το κινητό δεν χτύπησε με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Στεφάν Λανουά...

Κατηγορία: ΣπορTags: Βαγγέλης ΜαρινάκηςΜίτσελΟλυμπιακός
Keywords
Τυχαία Θέματα