Ο Αλέξης ο Πορθητής και το «άστα, μην τα ρωτάς»

Κατερίνα Ι. Ανέστη

Δεν ήταν ακριβώς μια συνέντευξη μέσω twitter, ήταν όμως μια συνέντευξη που έκανε το twitter να ιδρώσει. Και πολλούς να αναρωτιούνται:Αραγε σήμερα ο Τσίπρας κέρδισε περισσότερους δεξιούς ψηφοφόρους από τους αριστερούς που έχασε;

Δεν ήταν μια νευραλγική συζήτηση με τους κανόνες του twitter. O Aλέξης Τσίπρας

δεν τήρησε τους κανόνες του μέσου –έδινε μακροσκελείς απαντήσεις αντί για ευέλικτες, σύντομες ατάκες. Σε μια συζήτηση με τους πολίτες χρήστες του twitter να ρωτούν, επέλεξε να απαντήσει σε ερώτηση που έστειλε το left.gr (αναφερόμενος μάλιστα στη συγκεκριμένη απάντηση σε δημοσιογράφους γλάστρες που πήραν συνέντευξη από τον πρωθυπουργό για τη ΝΕΡΙΤ). Χάρηκε που δεν τον ρώτησε κανείς (;) που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αναρωτήθηκε «μα κανένας δεν θα με ρωτήσει για γήπεδο της ΑΕΚ;»

Και φαίνεται πως αγνόησε, δεν υπολόγισε πως η επικράτεια του twitter κατοικείται από ένα κοινό πολύ διαφορετικό από το παραδοσιακό των κλασικών μέσων ενημέρωσης –αυτών που αποκαλούμε συστημικά. Ενα κοινό που απέμεινε αποσβολωμένο σε κάποιες ερωτήσεις, ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να υποχωρεί σε σειρά θεμάτων, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα στιγμές στιγμές να χαϊδεύει τα αυτιά συντηρητικών ακροατών. Να εισβάλει ως πορθητής σε ακροατήρια σαφώς πιο δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ, να υιοθετεί απόψεις και στάσεις που είναι σημαίες για το χώρο του κέντρου.


Ακούσαμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει -στην πιο σύντομη, σαφή, κοφτή απάντηση του – πως δεν προχωρήσει το αίτημα για υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (δεν είναι στο πρόγραμμα μας, θα ανοίξουμε διάλογο, είναι δύσκολο θέμα με πολλές διαφορετικές απόψεις κλπ κλπ). Δυο χρόνια πριν έλεγε στη LifO πως είναι υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, όμως «Δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών».

Οχι στις υιοθεσίες για ομόφυλους, λοιπόν. Οχι όμως και στο διαχωρισμό κράτους εκκλησίας. Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε έναν νέο όρο: Εξορθολογισμός. Οχι διαχωρισμός, αλλά εξορθολογισμός κράτους εξουσίας. Ναι όμως στο ΝΑΤΟ, δεν θα φύγουμε, θα συμμετέχουμε με ενεργητικό ρόλο. Και φυσικά όχι, δεν θα μειώσουμε τις αμυντικές δαπάνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χθες το twitter να ιδρώσει. Κέρδισε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως (worldwide trend) με το #asktsipras. Ομως πραγματικά, πόσους κέρδισε και πόσους έχασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας; Αριστερά και δεξιά του twitter.

Κατηγορία: Πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα