Η 19χρονη πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας ζούσε κρυφά στην Ισπανία για ένα χρόνο-Λόγω απειλών για τη ζωή της

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες: Η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πριγκίπισσα Αμαλία, έζησε στην Ισπανία για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω σοβαρών απειλών που διατυπώθηκαν εναντίον της, αναφέρουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η διάδοχος του θρόνου σπούδασε στη Μαδρίτη λόγω των θεμάτων ασφαλείας και απολάμβανε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εκεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS.

Υπενθυμίζεταιπως η πριγκίπισσα Αμαλία στην έναρξητων σπουδών της στο

Άμστερνταμ είχεαποφασίσει να ζει σε κοινόχρηστηφοιτητική εστία, ένα θέμα που είχεπροκαλέσει εντύπωση και είχε καλυφθείεκτενώς από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι απειλές για τη ζωή της πριγκίπισσας Αμαλίας - Από τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος

Ωστόσο, το φθινόπωρο του 2022 όταν ξεκίνησαν οι απειλές για τη ζωή της, μετακόμισε από τη φοιτητική εστία ξανά στο παλάτι. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2022 είχε γίνει γνωστό ότι οι απειλές απαγωγής από τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος της Ολλανδίας είχαν ωθήσει τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πριγκίπισσα και τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Η βασίλισσα Μαξίμα είχε δηλώσει τότε πως η κόρη της, 18 ετών εκείνη την εποχή, δεν μπορούσε να απολαύσει τη ζωή που ζούσαν οι συμμαθητές της. «Δεν έχει βγει από το σπίτι» είχε αναφέρει.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η πριγκίπισσα Αμαλία ακολούθησε τους γονείς της σε μια επίσημη επίσκεψη στην Καραϊβική, όπου δήλωσε ότι της έλειπε «η κανονική ζωή μιας φοιτήτριας». Είπε στους δημοσιογράφους ότι όταν ξεκίνησε τα φοιτητικά της χρόνια πίστευε πως θα έκανε όλα όσα έκαναν οι συνομήλικοί της. «Δυστυχώς, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική».

Έζησε στην Ισπανία για ένα χρόνο

Σύμφωναμε τα ολλανδικά μέσα, οι απειλές για τηζωή της ήταν τέτοιες που την ανάγκασαντελικά να ζήσει για τουλάχιστον ένανχρόνο στην Ισπανία. Το BBCαπευθύνθηκε στην υπηρεσία πληροφοριώντης ολλανδικής κυβέρνησης, η οποίαχειρίζεται τις επικοινωνίες του βασιλικούοίκου, αλλά σπάνια σχολιάζει τέτοιαθέματα.

Ωστόσο, πηγές επιβεβαίωσαν επίσηςλεπτομέρειες για την παραμονή τηςπριγκίπισσας στην Ισπανία στο ολλανδικόπρακτορείο τύπου ANP.

Η εφημερίδα Het Parool τουΆμστερνταμ ανέφερε ότι επέστρεψε πλέονστην ολλανδική πρωτεύουσα από τονΦεβρουάριο, όπου σπουδάζει Πολιτική,Ψυχολογία, Δίκαιο και Οικονομία.

Οι αποκαλύψεις έρχονταιτην παραμονή της επίσημης επίσκεψηςτου Ισπανού βασιλιά Φελίπε και τηςβασίλισσας Λετίθια στην Ολλανδία. Θαείναι μια ιστορική στιγμή για τηνπριγκίπισσα Αμαλία καθώς θα κάνει τηνπρώτη της εμφάνιση σε εγχώρια βασιλικήεπίσκεψη.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
19χρονη, Αμαλία, Ολλανδίας, Ισπανία, -Λόγω,19chroni, amalia, ollandias, ispania, -logo