Ποδηλασία στην Πάρνηθα: Αθληθείτε στον καθαρό αέρα έχοντας μαζί σας ένα tech gadget που δεν φαντάζεστε ό,τι χρειάζεστε

Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που είτε αγαπάς είτε μισείς. Δεν υπάρχουν, θεωρώ, ημίμετρα και ενδιάμεσες επιλογές.

Για πολλούς, η χρήση τουποδηλάτου είναι ένας εύκολος τρόποςμετακίνησης, καθώςδεν προϋποθέτει την ταλαιπωρία του«βρες πάρκινγκ» και παράλληλα, είσαιεκεί που θέλεις να βρίσκεσαι σε λιγότερηώρα από ό,τι εάν πήγαινεςμε τα πόδια.

Για άλλους όμως, η ποδηλασίαείναι τρόπος ζωής. Τα ευεργετικά οφέληπου παρέχει στο σώμα και τον νου είναιπολλά: Αυξάνει την μυϊκή μάζα και τηδύναμη, συμβάλλει στην απώλεια τουλίπους – και άρα των κιλών, θωρακίζειτην υγεία ενώ παράλληλα

βελτιώνει καιτη διάθεση.

Την ίδια ώρα, όπως καταλαβαίνεικανείς είναι άλλο πράγμανα κάνεις ποδήλατο δίπλα σε έναν παραλιακόδρόμο ή σε ένα μονοπάτι μέσα στο δάσοςκι άλλο να οδηγείς το αυτοκίνητό σουστα προαναφερθέντα.

Έχετε άραγε δοκιμάσει νακάνετε ποδηλασία σε βουνό και συγκεκριμέναστην Πάρνηθα; Μια εμπειρία μοναδική πουθα την σύστηνα ανεπιφύλακτα. Το μόνοπου απαιτείται είναι στοιχειώδης φυσικήκατάσταση, γνώση ποδηλασίας (εννοείται),ένα κράνος και ίσως κάτι για να ακούτεμουσική, όπως ένα ζευγάρι ακουστικά.

Ποδηλασία στον Εθνικό Δρυμότης Πάρνηθας

Σημείο συνάντησης είναι τοκαταφύγιο Μπάφι και όσο κι αν σαςτρομάζει, τις επόμενες 3 ώρες, θα κάνετεποδήλατο σε χαλικόστρωτα μονοπάτια καιασφαλτοστρωμένους δρόμους, μέσα στοελατοδάσος, θα απολαύσετε τα αρώματακαι τα χρώματα του βουνού, θα θαυμάσετετη μοναδική θέα – σε ορισμένα σημείαθα αντικρίσετε μέχρι τον νότιο Ευβοϊκόκόλπο – θα δείτε ίσως ελάφια, θαακούσετε το κελάηδισμα των πουλιών καιόλα αυτά που περιμένει κανείς νασυναντήσει σε ένα δάσος.

Όλα αυτά τα λέω, φυσικά, διότιτο δοκίμασα. Δεν θεωρώ βέβαια τον εαυτόμου το πιο καλογυμνασμένο άτομο στονκόσμο, αλλά επειδή λατρεύω τις εξορμήσειςμε το ποδήλατό μου, είπα να ζήσω αυτήτην εμπειρία.

Και ειλικρινά δεν σκέφτηκαούτε στιγμή να τα παρατήσω.Οι τρεις ώρες πέρασαν γρήγορα καθώς μεείχε συνεπάρει όλη αυτή η ομορφιά πουξεδιπλωνόταν μπροστά μου. (Πόσα όμορφαπράγματα έχουμε γύρω μας και δεν τοξέρουμε, γιατί δεν αφιερώνουμε λίγοχρόνο για να τα ανακαλύψουμε;). Η μυρωδιάαπό το ρετσίνι των πεύκων,το υγρό χώμα, τα αγριολούλουδα, η ζεστασιάστο σώμα από τις αχτίδες του ήλιου, όλααυτά συνετέλεσαν σε μια μοναδικήεμπειρία.

To εργαλείο που δεν έβγαλα στιγμή από πάνω μου

Όμως, είχα μαζί μου και ένα άλλο «εργαλείο» που έκανε ίσως αυτό το «ταξίδι» λίγο ομορφότερο. Τα νέα ακουστικά Huawei Freeclip.

Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς, γιατί;Ακουστικά; Και δεν έπεφταν συνέχεια απότα αυτιά σου; Κι όμως όχι, γιατί η Huaweiέχει φροντίσει γι’ αυτό. Και θαεξηγήσω αναλυτικά.

Πρόκειται για ακουστικά που δεν έχετεξαναδεί. Το φουτουριστικό σχήμα τους –θα γίνει fashion trend, να τοδείτε – μοιάζει με σκουλαρίκι, συνδυάζειτον καινοτόμο C-bridge σχεδιασμόκαι την open-air τεχνολογίαήχου. Τι εννοώ; Αντί να μπαίνουν απευθείας στο αυτί σας, τα τοποθετείται στηνεξωτερική πλευρά των αυτιών σας, στοπλάι. Το μισό στέκεται πίσω από το αυτίσας και το άλλο μισό στην εσωτερικήπλευρά του αυτιού σας, αλλά όχι μέσα σεαυτό. Η όλη ιδέα, φαντάζομαι, έγκειταιστο να εκτοξεύεται ο ήχος στο εσωτερικότου αυτιού σας, χωρίς τεχνικά τα ακουστικάνα βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Λογικά σκεπτόμενος κάποιος, αντιλαμβάνεται πως δεδομένου ότι τα
Huawei FreeClip δεν μπαίνουν μέσα στο αυτί, μπορούν να προσαρμοστούν και να ταιριάξουν τέλεια σε κάθε σχήμα αυτιού. Και θα έχει και δίκιο. Τα δοκίμασα και εγώ και ο άντρας μου και δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό όμως των νέων ακουστικών της Huawei που πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρω και που ανακάλυψα χάρη στην ποδηλατική εξόρμησή μου, είναι πως δεν φεύγουν με τίποτα – αλλά με τίποτα, λέμε – από τα αυτιά μου. Όσο κι αν κούνησα το κεφάλι μου, όσο κι αν «χτυπήθηκα» στον ανώμαλο δρόμο, τα Huawei FreeClip δεν μετακινήθηκαν ούτε χιλιοστό από τη θέση τους – κάτι που σίγουρα δεν θα συνέβαινε με κανένα άλλο ασύρματο ακουστικό που προσαρμόζεται στο αυτί.

Γιατί τα είχα όμως μαζί μου; Τόσο για νααπαντώ σε τυχόν κλήσεις χωρίς ναχρειάζεται να κρατάω το τηλέφωνό μουστο χέρι, όσο και για να χαλαρώνω κάποιεςλίιιιγο πιο δύσκολες στιγμές, ακούγονταςμουσική.

Και πρέπει να πω φυσικά, ότι και σε αυτό το τεστ τα Huawei Freeclip περνούν με άριστα. Άκουγα τέλεια τον συνομιλητή μου ενώ παράλληλα έκανα ποδήλατο, ενώ στα διαστήματα που επέλεγα μουσική, μπορούσα να ακούω παράλληλα και τον οδηγό μας, αλλά και τους ήχους του περιβάλλοντος.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψω το γεγονός πως ξεχνάς ότι τα φοράς. Τόσο γιατί είναι απίστευτα εργονομικά και ελαφριά που δεν σε κουράζουν, όσο και γιατί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι πολύ μεγάλη. Κι εννοείται πως είναι συμβατά με συσκευές iOS και Android, όπως όλα τα wearables της Huawei.

Κλείνοντας, να σημειώσω πως η πρωτοποριακή λειτουργία Smart Wear Detection, επιτρέπει στα ακουστικά να φορεθούν και τα δύο σε όποιο αυτί θέλουμε χωρίς καμία απολύτως διαφορά στην εφαρμογή και την χρήση τους. Αναγνωρίζουν εκείνα αν τα έχουμε στο δεξί ή αριστερό μας αυτί και προσαρμόζονται αυτόματα. Οπότε μπορούμε απλά να το φορέσουμε στο αυτί που εκείνη τη στιγμή μας βολεύει.

Την επόμενη λοιπόν φορά, που θα σκεφτείτε τι να κάνετε για να περάσετε το κυριακάτικο πρωινό σας, σκεφτείτε την ποδηλασία στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και μην ξεχάσετε τα νέα ακουστικά Huawei FreeClip, που μπορείτε να τα συνδυάσετε με όποιο από τα smartwatches της εταιρείας θέλετε. Προτείνουμε το HUAWEI WATCH GT4 ή το HUAWEI WATCH Ultimate. Θα με θυμηθείτε!

Τανέα ακουστικά HUAWEI FreeClip είναι διαθέσιμαστην ελληνική αγορά μέσω του δικτύουκαταστημάτων των επίσημων συνεργατώντης Huawei, με δώρο το HUAWEI Band 8 έως και τις11 Απριλίου ή μέχρι εξαντλήσεως τωναποθεμάτων.Όλατα smartwatches καιακουστικά της Huawei είναισυμβατά με iOs &Android.Γιαπερισσότερες πληροφορίες σχετικά μετα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς τηνιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς καιτο Facebook, το Instagram καιτο HUAWEI Community

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα