Φιντάν για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο: «Το περιβαλλοντικό σχέδιο δεν είναι αθώο στα μάτια μας»

Για την συζήτηση που είχε η ελληνική πλευρά με την Τουρκία, για το περιβαλλοντικό σχέδιο στο Αιγαίο, μίλησε ο Χακάν Φιντάν.

Στο περιθώριο δηλώσεων σε συνάντηση με τον Αυστριακό υπ. Εξωτερικών, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως στις χθεσινές συζητήσεις στην Αγκυρα, η Τουρκία εξέφρασε τις «επιφυλάξεις» της για το σχέδιο.

«Καταγράψαμε επίσης τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις μας σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο. Τις

εκφράσαμε (στην ελληνική πλευρά). Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας, ότι αν προχωρήσει, θα μπει σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, που είναι μια κόκκινη γραμμή που μας προβληματίζει, και ότι δεν θα το δεχτούμε. Υπήρξε επίσης κατανόηση της αρχής, ότι δεν πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν μονομερή βήματα χωρίς να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα» είπε και πρόσθεσε:

«Και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε μονομερή βήματα, εκατέρωθεν βήματα και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση για να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά. Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση είναι προφανείς. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Με τη θέληση του Θεού, ελπίζω να δούμε σύντομα εξελίξεις όσον αφορά τόσο τα τρέχοντα όσο και τα χρόνια προβλήματα».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιντάν, Αιγαίο,fintan, aigaio