Αλβανία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Θεάτρου Φιέρι -Το βίντεο που τον «έκαψε» από το Γαλάτσι, στην ομιλία του Ράμα

Ο Κλάιντι Μάρκου παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε ως διευθυντής του θεάτρου Bylis, στο Φιέρι της Αλβανίας. Με δήλωσή του στα ΜΜΕ, είπε την εκδοχή του για το βίντεο που έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο ίδιος λέει ότι η συμμετοχή του στην ομιλία του Ράμα στην Αθήνα στις 12 Μαΐου

ήταν σύμπτωση, αφού ο θίασος βρισκόταν στην Κόρινθο, όπου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ αρχαίων θεάτρων για νέους.

Ο Κλάιντι Μάρκου δήλωσε ότι το σχόλιό του ήταν ένα αστείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για κακόβουλους σκοπούς από το άτομο που κατέγραψε το βίντεο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα, φαίνεται ο Κλάιντι Μάρκου στην ομιλία τού Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, να μιλά με άγνωστο και να του λέει, μεταξύ άλλων, ότι «έχει έρθει όλο το Φιέρι», ενώ, χαμογελώντας, αφήνει αιχμές πως δεν ήρθαν όλοι με τη θέλησή τους.

Δείτε το βίντεο:

Μάρκου: «Περηφάνια μου που ήμουν μέρος αυτής της ιστορικής συνάντησης, έστω και κατά τύχη»

«Υποκινούμενος από ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, νιώθω την ηθική υποχρέωση να κάνω μια διευκρίνιση για όλα τα ΜΜΕ. Είναι αλήθεια ότι ήμουν παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας στην Αθήνα στις 12 Μαΐου και δεν κρύβω την περηφάνια μου που ήμουν μέρος αυτής της ιστορικής συνάντησης, έστω και κατά τύχη. Ναι, συμμετείχα στη δραστηριότητα, αλλά ήμουν με τον θίασο που συμμετείχε στη δραστηριότητα στην Κόρινθο, δώσαμε παράσταση στις 11 Μαΐου. Στις 12, η ομάδα ήθελε να δει τη δραστηριότητα, οπότε πήγαμε.

»Διευκρινίζω σήμερα για όλα τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη, για όλους όσους με γνωρίζουν και για όλους όσους προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν πολιτικά. Επρόκειτο για συνομιλία σε μορφή αστείου με τον άγνωστο που έκανε την θρασύτατη ηχογράφηση και ο οποίος είχε κακόβουλες προθέσεις.

»Είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης εδώ και πολλά χρόνια στο θέατρο Bylis και με αυτή τη θέση και με αυτήν την υποχρέωση δεν δεσμεύομαι από καμία κομματική υποχρέωση και υπό αυτές τις προϋποθέσεις αφαιρούμαι διοικητικά και νομικά από τη θέση του σκηνοθέτη, παραιτούμαι για να διατηρήσω την προσωπική μου εικόνα και του καλλιτέχνη», είπε ο Marku.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλβανία, Παραιτήθηκε, Θεάτρου Φιέρι -Το, Γαλάτσι, Ράμα,alvania, paraitithike, theatrou fieri -to, galatsi, rama