Eurovision 2024: Η βελγική τηλεόραση διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ κι έδειξε αντιπολεμικό μήνυμα

Μπορεί η EBU να θέλει να κρατήσει μακριά από τη Eurovision 2024 μακριά από την πολιτική, όμως από το Βέλγιο εστάλη μήνυμα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την βελγική ιστοσελίδα hln, το VRT διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ, που τελικά προκρίθηκε από τον τελικό της Eurovision 2024, κι έδειξε ένα αντιπολεμικό μήνυμα.

Η ανακοίνωση του βελγικού VRT

«Η διακοπή της μετάδοσης ήταν ενέργεια του συνδικάτου

του VRT, το οποίο και υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός υπερασπιζόμενο και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εμπόλεμη ζώνη.

Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ.

Παρακολουθούμε με τρόμο τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή εδώ και μήνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Κράτος του Ισραήλ πραγματοποιεί μια γενοκτονία και γι’ αυτό είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι υπάρχει Ισραηλινή συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το να μην κάνεις τίποτα, απλώς να παρακολουθείς, δεν είναι πλέον επιλογή.

Δυστυχώς, η EBU κατέστησε δυνατή την είσοδο του Ισραήλ και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε τη μετάδοση. Ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις μάχες και τις δολοφονίες, να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές και τον Τύπο να εισέλθουν και να καθίσουν για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων».

Μήνυμα για ειρήνη κι από τον τραγουδιστή του Βελγίου

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Βελγίου, Mustii, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για ειρήνη, κατά τη διάρκεια της εμφάνισή τους στον β' ημιτελικό. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε στο μπράτσο του τη λέξη «peace».

Πάντως, δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και το Σάββατο, καθώς το «Before the Party's Over» δεν ήταν στις δέκα συμμετοχές που εξασφάλισαν την παρουσία του στον τελικό της Eurovision 2024.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, Ισραήλ,Eurovision 2024, israil