Meteo: Βροχές και καταιγίδες κατηγορίας 3 σήμερα -Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ [χάρτες]

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως αναφέρει το meteo, με φαινόμενα να εκδηλώνονται μέχρι και αργά το βράδυ.

Οι βροχές και οι καταιγίδες προβλέπεται να συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα, με έμφαση κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Στην κατηγορία 3 η βροχόπτωση, σημειώνει το meteo

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία

εφαρμόζεται από τη μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, σύμφωνα με το meteo, θα είναι:

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, στα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονες και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής.Η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.Η μεταφορά σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια θα είναι χαμηλές.Η ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα πνέουν με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο.

Η παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζει τον αθροιστικό υετό 3ώρου μεταξύ 12:00-15:00, 18:00-21:00 και 21:00-00:00.

O χάρτης βροχοπτώσεων μέχρι τις 3 το μεσημέρι:

Πώς θα κινηθεί ο καιρός μέχρι τις 6 το απόγευμα:

Πού θα συνεχιστούν οι βροχές μέχρι τα μεσάνυχτα:

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βροχές, -Πώς, [χάρτες],vroches, -pos, [chartes]