Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συζήτηση της τροπολογίας για τα ΜΜΕ (live μετάδοση)

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προχωρά σε έγκλημα στο χώρο του Τύπου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,

Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στο χώρο του Τύπου. Η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές και θέλει να διαμορφώσει νέες σχέσεις με το μιντιακό σύστημα».

Παρόμοια ήταν και η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος, αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση της ΚΟ του κόμματος από τη συζήτηση, κατέθεσε και αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι η μία από τις τρεις τελευταίες μάχες που έχουν να δώσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, λίγο πριν το κλείσιμο για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου (σ.σ. οι άλλες δύο είναι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και το πολυνομοσχέδιο).

Ωστόσο, ο «πονοκέφαλος» των κυβερνητικών στελεχών δεν περιορίζεται μόνο στις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά επεκτείνεται και στους κυβερνητικούς βουλευτές, καθώς πολλοί από αυτούς απειλούν να μην ψηφίσουν την τροπολογία που αφορά στις δημοσιεύσεις του Τύπου.

Συγκεκριμένα, τις αντιδράσεις εξέφρασε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκρέκας, ο οποίος ανέφερε πως δεν πρέπει ένα άρθρο να γίνει η ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου στη χώρα. Ο ίδιος βουλευτής ζήτησε να αναθεωρηθεί το άρθρο και να δοθεί η δυνατότητα να μην κλείσουν οι τοπικές εφημερίδες, βρίσκοντας εναλλακτικές πηγές εσόδων. Επίσης, ζήτησε μελέτη, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο Τύπος θα παραμείνει και θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα