«Τσιγκουνεύεται» το ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο δεύτερο δάνειο…

Την πρόθεσή του να δώσει στην Ελλάδα δεκαετή στήριξη, ώστε να σταθεί στα πόδια της, έκανε γνωστή το ΔΝΤ, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.

«Θα δώσουμε στην Ελλάδα χρόνο να αναπνεύσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις, ο οποίος τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από την πιστή εφαρμογή του νέου προγράμματος.

«Στο νέο πρόγραμμα υπάρχουν ρίσκα» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε

ότι «το σχέδιο είναι φιλόδοξο και δύσκολο. Εξαρτάται από την πολιτική δέσμευση, την υλοποίηση και τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση».

Εμφανίσθηκε δε, ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις των μεγάλων πολιτικών κομμάτων για την εφαρμογή του προγράμματος και μετά τις εκλογές.

«Σεβόμαστε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και προσπαθούμε να τις υποστηρίξουμε» τόνισε, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στα νέα μέτρα.

Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι η βάρβαρη δημοσιονομική πειθαρχία και οι οριζόντιες περικοπές δεν οδηγούν στην ανταγωνιστικότητα, διαφώνησε, λέγοντας πως οι μισθοί στην Ελλάδα «είναι εκτός ελέγχου» και ότι όταν οι μισθοί περιοριστούν, η ανεργία θα μειωθεί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ (39,8 δισ. δολάρια), συμπεριλαμβανομένων των δέκα δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί από την πρώτη δανειακή σύμβαση, προσανατολίζεται να ορίσει τη συμμετοχή του στο δεύτερο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πηγές του Ταμείου, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, ανέφεραν ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει ήδη υποδείξει ότι η πίστωση του Ταμείου προς την Ελλάδα θα περιοριστεί κατ’ ανώτατο επίπεδο στα 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10.000.000.000 είναι οφειλόμενα από το πρώτο δάνειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα