Κατεπείγουσα έρευνα από ΣΔΟΕ για το βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ

Κατεπείγουσα έρευνα, για να διαπιστωθεί αν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που βγήκε στο εξωτερικό από το βουλευτή, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, Ευάγγελος Αργύρης, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η αρμόδια επιτροπή ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τα εμβάσματα προς το

εξωτερικό προκειμένου να εντοπίσει το βουλευτή.

«Δεν πρέπει να πάμε σε ονοματολογία. Αν πάρουμε τα εμβάσματα, σήμερα-αύριο, φαντάζομαι ότι θα κλείσει το θέμα» είπε ο κ. Αργύρης, αναγνωρίζοντας πάντως πως υπάρχουν νομικά κωλύματα για την ανακοίνωση του ονόματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο κ. Νικολούδης επικοινώνησαν και διαπίστωσαν ότι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία και να δημοσιεύσει το όνομα του βουλευτή είναι ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες», Βαγγέλης Αργύρης, εξηγώντας ότι πρέπει να στείλει αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδος, με το οποίο να ζητά να του αποσταλούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις των βουλευτών και των στενών τους συγγενικών προσώπων για το 2011.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη ορισμένοι βουλευτές, με επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής, ξεκαθαρίζουν ότι, εάν εντός των επόμενων ημερών δεν δημοσιευτεί το όνομα, τότε θα κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να υπερασπιστούν την «τιμή και την υπόληψή μας», εξηγώντας ότι «δεν μπορεί από μια καταγγελία να αφήνεται σκιά για όλο τον πολιτικό κόσμο».

Παράλληλα, την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο της επιτροπής ζήτησε και ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, παρατηρώντας πως «για τον πολιτικό κόσμο η γενίκευση είναι καταστροφική και πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα