Ευ. Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται τον πόνο των καρκινοπαθών»

Για πολιτική αθλιότητα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Υγείας «καυτηρίασε» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για πολιτική αθλιότητα και απόπειρα εκμετάλλευσης του πόνου των καρκινοπαθών.

Αυτό

που συμβαίνει τώρα στο χώρο της Yγείας, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του αδιεξόδου, στο οποίο κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τους πολίτες. Όπως τόνισε, το μείζον θέμα πίσω απ’ όλα αυτά είναι η ίδια η σημασία και η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έναντι εκείνων των επαγγελματικών ομάδων που, όπως είπε, κινητοποιούνται εν μέσω προεκλογικής περιόδου, κρατώντας όμηρους τους πολίτες.

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην προηγούμενη Βουλή δεν ψήφισε καμία από τις σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας και ότι σήμερα εκμεταλλεύεται τον πόνο των καρκινοπαθών, για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως πίσω από κάθε αλλαγή στο χώρο της Υγείας, ξεσπάει ένας σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών. Έτσι, είπε, είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με το ΕΣΥ και τώρα με τον ΕΟΠΥΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα