Τεράστιο το ενδιαφέρον Ελλήνων για να εργαστούν στην Αυστραλία ως οδηγοί ταξί

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία για να εργαστούν ως οδηγοί ταξί.

Προ ημερών σε δηλώσεις του, ο ομογενής ιδιοκτήτης της εταιρείας «TaxiLink», που διαθέτει 150 αυτοκίνητα, ο κ.  Κατσιαμπάνης είχε δηλώσει ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η σχολή Australian Taxi Academy, η λειτουργία

της οποίας ξεκινά στις 2 Απριλίου και όπου, όσοι επιλεγούν, θα κάνουν εντατικά μαθήματα για να γίνουν άριστοι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τις αυστραλιανές προδιαγραφές».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun που φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Ηρακλή Κατσιαμπάνη περισσότεροι από 500 Έλληνες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έως τώρα να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία για να εργαστούν ως οδηγοί ταξί.

Η Μελβούρνη αυτή την εποχή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης οδηγών ταξί, αλλά εκφράζονται αμφιβολίες αν το εγχείρημα των ομογενών πετύχει, καθώς η μετανάστευση στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Για να μεταναστεύσει κανείς στην Αυστραλία είναι χρονοβόρο και δαπανηρό και η χώρα δέχεται μόνο ειδικευμένους εργαζόμενους

Ο κ. Κατσιαμπάνης δηλώνει πως από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι επιδιώκεται η πρόσληψη χιλίων οδηγών ταξί από την Ελλάδα δέχθηκε εκαντοντάδες τηλέφωνα. «Ήταν αδύνατο να τους ενημερώσουμε όλους τηλεφωνικά» είπε και πρόσθεσε πως ήδη έγιναν εκατοντάδες αιτήσεις.

«Ενισχύσαμε την ιστοσελίδα μας για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν από εκεί όλες τις πληροφορίες και να κάνουν σχετική αίτηση» είπε ο κ. Κατσιαμπάνης. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: http://www.australiantaxiacademy.com.au/

Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης, «έως τώρα δεν έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση της χώρας μας κανένα πρόγραμμα που να προβλέπει τη μαζική μετακίνηση από την Ελλάδα ενδιαφερομένων να εργαστούν στα ταξί της Αυστραλίας».

Όσον αφορά την σχολή των οδηγών Australian Taxi Academy  ο κ. Κατσιαμπάνης δήλωσε ότι «Έλληνες εκπαιδευτές θα τους διδάξουν όλα τα απαραίτητα. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων αυτών είναι δωρεάν. Μοναδική υποχρέωση όσων εκπαιδευτούν θα είναι να δουλέψουν μαζί μας τουλάχιστον για τρεις μήνες. Θα βγάζουν καθαρά έως και 1.000 δολάρια την εβδομάδα, δουλεύοντας εξαήμερο από 10-12 ώρες καθημερινά»..

Έλλειψη οδηγών ταξί έχουν και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας και, αν η προσπάθεια της Μελβούρνης στεφθεί με επιτυχία, αναμένεται να ακολουθήσουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα