Συμφωνία για το PSI εντός της εβδομάδας «βλέπει» η Daily Telegraph

Επικαλούμενη πηγή μέσα από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο

Ως σοβαρή ένδειξη για την ολοκλήρωση του PSI μέχρι το τέλος της εβδομάδος αξιολογείται η επιστροφή του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, στην Αθήνα. Η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα

του χρέους είναι το προαπαιτούμενο για το νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είναι επιτακτικό να επιτευχθεί συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου, όταν θα κληθεί η Ελλάδα να πληρώσει ληγμένο ομόλογο, ύψους 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη πηγή μέσα από το IIF, αναφέρει ότι το θέμα θα κλείσει εντός της εβδομάδος.

Εν μέσω φημολογιών και σχολίων για επιταχυνόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, η επιστροφή του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα θεωρείται ως προάγγελος μιας κάποιας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ιδιωτών πιστωτών σχετικά με το «κούρεμα» του χρέους.

Η Daily Telegraph, επικαλούμενη πηγές μέσα από τη διαπραγματευτική ομάδα του IIF, υποστηρίζει σήμερα σε δημοσίευμά της ότι τις τελευταίες 48 ώρες υπήρξε μεγάλη κινητικότητα από πλευράς Τρόικας, προκειμένου να πεισθεί ο κ. Νταλάρα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κατά την εφημερίδα, έχει ήδη υπάρξει μια προ-συμφωνία για το επιτόκιο δανεισμού των νέων 30ετούς διάρκειας ομολόγων, που θα αντικαταστήσουν τα παλιά, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί και στις συνομιλίες, θα κλείσει την υπόθεση του PSI μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα