Σε άγνωστη τοποθεσία της λιβυκής ερήμου η ταφή του Καντάφι

Δεν υπάρχει συμφωνία για παράδοση της σορού του στη φυλή του.

Με μια λιτή τελετή, που θα γίνει παρουσία μουσουλμάνων κληρικών την Τρίτη, σε μυστική τοποθεσία στη λιβυκή έρημο, θα ταφεί ο Λίβυος συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με αξιωματούχο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

«Θα ταφεί την Τρίτη, η ταφή του θα είναι απλή και θα παρίστανται σεΐχηδες. Θα γίνει σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο» ανέφερε στο Reuters

ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία για να πάρει τη σορό του η φυλή του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στην ίδια τελετή θα ταφεί και ο γιος του Καντάφι, Μουτασίμ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανταπόκριση του Reuters, οι σοροί του πρώην δικτάτορα της Λιβύης, του γιου του και του πρώην επικεφαλής του στρατού του απομακρύνθηκαν από την αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στον οποίο εκτίθεντο σε κοινή θέα, στην πόλη Μιζουράτα, και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία.

Λιβυκή πηγή στη Μιζουράτα επιβεβαίωσε ότι οι σοροί έχουν απομακρυνθεί από το χώρο αυτό, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποιά τοποθεσία έχουν μεταφερθεί ή σχετικά με το αν θα ταφούν σε μυστικό μέρος.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι ο γιος του Καντάφι Σαΐφ αλ Ισλάμ, ο οποίος διαφεύγει, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Λιβύης με το Νίγηρα και την Αλγερία και σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη χώρα, χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα