Σαρκοζί: «Πρέπει να βάλουμε Ελλάδα και Ιταλία στο σωστό δρόμο»

Έτοιμος να υπερασπιστεί με «όλες του τις δυνάμεις» την Ευρώπη δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας ότι Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να μπουν στο σωστό δρόμο. «Αυτό που χρειάζεται είναι να καταφέρουμε να βάλουμε στο σωστό δρόμο την Ελλάδα, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται, τους Ιταλούς φίλους μας, κάτι

που έχει αρχίσει να γίνεται» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να διατηρήσει την αλληλεγγύη και την ισχύ της η Ευρώπη» είπε ο Σαρκοζί σε σύντομη ομιλία του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2 μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία για το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Αυτή είναι η κληρονομιά που λάβαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας, δεν έχουμε το δικαίωμα να την σπαταλήσουμε» υπογράμμισε ο Σαρκοζί.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, για τη Γαλλία και τη Γερμανία υπάρχουν δύο λύσεις. «Η σύγκλιση και η ειρήνη ή η διχόνοια και η σύγκρουση. Η σύγκλιση και η ειρήνη είναι η Ευρώπη. Θα υπερασπιστώ αυτήν την Ευρώπη με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» επισήμανε. «Η Ευρώπη είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να υπερασπιστούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα