Σαμαράς: Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα μείνουμε στο ευρώ

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη. Όπως τόνισε, ο λαός ζήτησε ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αναστροφή της ύφεσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και την επαναβεβαίωση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. «Μια ολόκληρη περίοδος δισταγμών και αγκυλώσεων τελείωσε», δήλωσε και πρόσθεσε ότι

«πρέπει να νικήσουμε στην Ελλάδα τις αντιστάσεις του παλιού που πεθαίνει».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην προγραμματική σύγκλιση με τα άλλα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μπήκαν σε πρόγραμμα πράγματα πιο θαρραλέα στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ενώ σημείωσε ότι «ο ελληνικό λαός έδωσε εντολή να μείνουμε στο ευρώ και να αλλάξουμε τις πολιτικές της ύφεσης» .

«Κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι δεν κάναμε την επαναδιαπραγμάτευση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μας κατηγορούν ότι δεν διορθώσαμε τα σφάλματα δεκαετιών. Μας κατηγορούν ότι δεν πήγαμε να εκβιάσουμε τους πάντες» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επαναδιαπραγμάτευση, λέγοντας ότι αυτή έχει ορίζοντα τετραετίας και είναι διαρκής.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα αυτή να ολοκληρωθεί νωρίτερα, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να φανεί ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.

Περιγράφοντας βήμα-βήμα την επαναδιαρπαγμάτευση είπε ότι πρώτα η χώρα θα δείξει ότι σέβεται τους στόχους, στη συνέχεια θα εφαρμόσει όσα πρέπει και τέλος θα αρχίσει να τα αλλάζει όλα ένα – ένα με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας.

«Επιδιώκουμε άμεσα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση» τόνισε και μίλησε για επιθετική στάση της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι όπου μπορεί θα κάνει περισσότερα βήματα.

Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι να ανακοπή η ύφεση που ξεπερνά το 7% και να μειωθεί η ανεργία στο τέλος της τετραετίας από το 24% στο 10%. Σημείωσε ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 7%, ενώ η επιστροφή στην ανάπτυξη θα γίνει το 2014.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι στη χώρα «υπάρχει Κράτος», όπως είπε χαρακτηριστικά, φέροντας το παράδειγμα της Χαλυβουργίας. Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε στη δράση των κουκουλοφόρων, λέγοντας ότι το φαινόμενο θα σταματήσει, ενώ θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της μετανάστευσης.

«Δεν μπορεί να έχουμε την πιο ελαστική νομοθεσία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Αυτό θα αλλάξει συναινετικά» τόνισε. Παράλληλα, επανέλαβε ότι σύντομα θα προχωρήσει η ανακήρυξη της ΑΟΖ, επίσης συναινετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα