Προβλήματα και εγκλωβισμένοι οδηγοί από τις χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας

Εκατοντάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες και μεταφέρθηκαν στην Κοζάνη.

Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας και οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Λόγω της χιονόπτωσης, διεκόπη χθες το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο, ενώ δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν

στον παρακαμπτήριο επαρχιακό δρόμο, Κοίλων – Βατερού Κοζάνης, λόγω αναδίπλωσης νταλίκας.

Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Μπούφης, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Περίπου 1.000 άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην περιοχή της Κοζάνης, ενώ χρειάστηκε να ανοίξουν και κάποια σχολεία, για να φιλοξενήσουν μέρος του κόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούφη, τις επόμενες ώρες θα ανοίξουν τα τμήματα της Εγνατίας Οδού που παραμένουν κλειστά.

Σε δηλώσεις του, επίσης στη ΝΕΤ, ο διευθυντής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου Β. Ελλάδας, Θανάσης Ματθαίου, ανέφερε ότι από τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής έχει ανοίξει ο κλάδος με κατεύθυνση από Γιάννενα προς Θεσσαλονίκη και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες για να ανοίξει και ο βόρειος κλάδος, ο οποίος παραμένει κλειστός από την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, χωρίς ρεύμα παραμένουν, λόγω της κακοκαιρίας, αρκετά χωριά στην Καρδίτσα. Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας-Καρπενησίου, λόγω του παγετού. Κανονικά, ωστόσο, διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας.

Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη Δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους και στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.

Στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων. Ωστόσο, κλειστή παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου-Καβάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα