Προς τη ΝΔ οδεύουν ο Πλεύρης, Κιλτίδης και Βελόπουλος

Τον δρόμο για τη ΝΔ ακολουθούν όλο και περισσότερα στελέχη του ΛΑΟΣ αποδεχόμενοι το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά της κεντροδεξιάς.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΛΑΟΣ για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές οδήγησε πολλά στελέχη στην αποχώρηση.

«Εγώ από την πλευρά μου θα στηρίξω το να

έχει η χώρα μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το δίλημμα είναι συγκεκριμένο», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ενώ σε ερώτηση για το εάν θα είναι υποψήφιος είπε ότι αυτό δεν εξαρτάται από εκείνον. «Υπάρχει κάποιο θέμα συζητήσεων προς αυτή την κατεύθυνση αλλά από εκεί και πέρα ότι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να στηριχθεί ο νέος δρόμος, πρέπει να στηριχθεί, εγώ θα το στηρίξω», συμπλήρωσε.

Έξω από τα γραφεία του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του κόμματος που αποδοκίμασαν τον Θανάση Πλεύρη, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου του λέγοντας ότι «σε καθεστώς τρομοκρατίας εγώ δεν μπορώ να συναινέσω».

Ο κ.Βελόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν πρώην βουλευτές του κόμματος το Σάββατο. «Μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές» είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του για τη στάση του προέδρου του κόμματος, Γ.Καρατζαφέρη, απέναντί του, την ώρα που βιώνει-όπως είπε-ένα προσωπικό πρόβλημα με τον πατέρα του. «Όλοι μου τηλεφώνησαν για να μάθουν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου και να μου συμπαρασταθούν. Όλοι εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη» είπε.

Για το μέλλον του στην πολιτική είπε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν, αλλά πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται πολύ κοντά με τη ΝΔ, αλλά όχι στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγόταν μέχρι πρόσφατα.

Εν τω μεταξύ και ο Κώστας Κιλτίδης άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται ένα βήμα από την επιστροφή του στη ΝΔ. «Βλέπω βήματα διεκδικητικότερα που εκμηδενίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου και προς αυτή την κατεύθυνση αν συνεχίσει η ΝΔ, ο διάλογος για σύγκλιση, εμένα ρωτήσατε, μπορεί πράγματι να ευοδωθεί και να υπάρξει αυτή η μάχη», τόνισε.

«Η ΝΔ είναι το σπίτι μου» είπε στο MEGA ο κ. Κιλτίδης. Παραδέχθηκε ότι συζητάει με τη ΝΔ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, όπου εκλέγονταν στο παρελθόν με τη ΝΔ (στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στην Α΄Θεσσαλονίκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα