Πόρισμα – κόλαφος για το ατύχημα στη Φουκουσίμα

Ευθύνες τόσο στην διαχειρίστρια εταιρεία όσο και στην κυβέρνηση.

Η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα προέβη σε λανθασμένους χειρισμούς, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ήταν απροετοίμαστες για την καταστροφή που ακολούθησε τον σεισμό των 9 βαθμών και το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει το πόρισμα έρευνας σχετικά με το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, το χειρότερο μετά το Τσέρνομπιλ.

Η έρευνα της επιτροπής που όρισε η ιαπωνική

κυβέρνηση αποφάνθηκε ότι η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα προέβη σε λανθασμένους χειρισμούς, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ήταν απροετοίμαστες για την καταστροφή που ακολούθησε τον σεισμό των 9 βαθμών και το τσουνάμι,τον Μάρτιο του 2011.

«Η εταιρία Tokyo Electric Power και οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές ήταν πεπεισμένες ότι γεγονότα που ξεπερνούν τις εικασίες τους δεν πρόκειται να συμβούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση, επισημαίνοντας ότι «δεν γνώριζαν ότι τα μέτρα αποφυγής της χειρότερης κατάστασης ήταν επί της ουσίας διάτρητα».

Η δεκαμελής επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση και την διαχειρίστρια εταιρία να συνεχίσει την έρευνα για το αν οι ζημιές στο εργοστάσιο προκλήθηκαν από τον σεισμό ή από το τσουνάμι που ακολούθησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα