Πορεία ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας για το πολυνομοσχέδιο

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα ασφαλιστικά τους ταμεία πραγματοποιούν στην Αθήνα οι ένστολοι, οι οποίοι είναι καθ” οδόν προς τη Βουλή.

Παράλληλα, ζητούν συνάντηση που επιδιώκουν εδώ και μέρες και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να πραγματοποιήσουν με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Στην κινητοποίηση

παίρνουν μέρος αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, αλλά και στρατιωτικοί. Όλοι τους διαμαρτύρονται και για τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση των αποδοχών τους.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι ένστολοι αναφέρουν ότι στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά τους ταμεία που «τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων».

Ο πρόεδρος της της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Χρήστος Φωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης απεργίας.

«Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, που είναι πέρα για πέρα δίκαια, οι ένστολοι θα κάνουν τα επόμενα βήματά τους για την αντιμετώπιση που αρμόζει σε αυτούς που τους αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

O κ. Φωτόπουλος επεσήμανε ότι «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λειτουργεί εκτός νομιμότατος» και για τον λόγο αυτόν η ΠΟΑΣΥ μαζί με τους άλλους ένστολους εξετάζει τις επόμενες μέρες να προτείνει απεργία.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας δήλωσε ότι αντιπροσωπεία των ενστόλων συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατανόησε τις απόψεις τους.

Σχετικά με τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ ανέφερε πως «δεν είναι θύμα αποκατάστασης μιας επαγγελματικής ομάδας είναι θέμα δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα