«Deal» της Εθνικής Τράπεζας με Goldman Sachs και Deutsche Bank;

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της NBGI Private Equity, του βραχίονα εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκονται οι μονάδες private equity των Goldman Sachs και Deutsche Bank, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα

με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, οι Goldman Sachs Asset Management και DB Private Equity έχουν καταθέσει προσφορά, ύψους περίπου 300 εκατ. στερλινών (376 εκατ. ευρώ) στην Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για ποσό ίσο με το ένα τρίτο από το αρχικό ποσό που επένδυσε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της NBGI Private Equity, Παύλος Στελλάκης, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να παραμείνει στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του «deal», αν και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει απόφαση γύρω από το θέμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιδόσεις της NBGI δεν είναι οι καλύτερες σε ό,τι αφορά τον κλάδο της, αφού έχει υποαποδόσει, με 10 εκ των 11 funds της να έχουν χάσει περίπου 25 ευρώ για κάθε 100 ευρώ που έχουν επενδύσει, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα