Πιέζει το Βερολίνο για βιώσιμη ελληνική κυβέρνηση

Η οποία θα τηρήσει, φυσικά, τους όρους του Μνημονίου…

Κλιμακώνονται οι γερμανικές πιέσεις προς την Ελλάδα για το σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης, που θα τηρήσει τους όρους του Μνημονίου, λίγες ώρες πριν από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Μνημόνιο

αποτελεί τη μόνη ορθή οδό για την Ελλάδα, και μάλιστα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας «τρομερά δύσκολη» την κατάσταση στη χώρα.

Ταυτόχρονα, μήνυμα προς την Αθήνα για την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε και την εφαρμογή τους εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος έστειλε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει σαφές περιεχόμενο και συνοδεύεται από σαφείς στόχους» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι το πρόγραμμα «ισχύει ακόμη και μετά τις εκλογές», ενώ, σε ερώτηση σχετικά με το αν η απαίτηση για την τήρηση των δεσμεύσεων ισχύει και ως προς το χρονοδιάγραμμα, απάντησε καταφατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα