ΠΑΣΟΚ: Σήμερα Κυριακή η κατάθεση των υποψηφιοτήτων

Στη συνεδρίαση της Κυριακής θα αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πόσες θα είναι οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κανείς άλλος από τους κ.κ.Παπουτσή και Τζουμάκα, δεν φένεται να έχει συγκεντρώσει της απαραίτητες υπογραφές, που βάση του καταστατικού θα έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Χρήστος Παπουτσής επισήμανε πως το καταστατικό

του κόμματος δεν αναφέρεται σε συγκέντρωση υπογραφών, αλλά σε πρόταση από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως σε περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των υπογραφών, τότε θα υπάρξει πολιτικό θέμα, το οποίο θα πρέπει να λύσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού κ. Ανωμερίτης.

Από την πλευρά του ο κ. Ανωμερίτης άφησε να διαρρεύσει πως κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου  την Κυριακή θα απευθυνθεί στα μέλη του, ώστε αυτά να αποφασίσουν για την διαδικασία της ανάδειξης των υποψήφιων προέδρων.

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση έχει θετικές και αρνητικές επιπτώσεις, αφού μπορεί μεν να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει μια εκλογική διαδικασία με μία μόνη υποψηφιότητα, αλλά δεν μπορεί να καθορίσει πόσες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες, που θα υποβληθούν.

Εάν υπερισχύσει η πολιτική απόφαση, τότε θα εγκριθούν και η υποψηφιότητες του Στέφανου Τζουμάκα και Χρήστου Παπουτσή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Στρη χθεσινή ομιλία του ο κ. Βενιζέλος είπε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» και ένα «μεγάλο συγγνώμη» στους Έλληνες πολίτες, ενώ κάλεσε σε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία.

«Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ για τις θυσίες, τη μεγάλη προσπάθεια, την αντοχή, έστω και την ανοχή» είπε και συνέχισε: «οφείλουμε να πούμε και ένα μεγάλο ‘συγγνώμη’ για διαχρονικά πολιτικά και ιστορικά λάθη και παραλείψεις, που βεβαίως βαραίνουν και την παράταξή μας».

Μιλώντας για αυτή την «νέα κοινωνική συμμαχία» με μισθωτούς, αγρότες, ανέργους, νέους επιστήμονες και βιοτέχνες, «δηλαδή με αυτούς που πικράναμε και κουβαλούν στην πλάτη τους την κρίση», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, γιατί στόχος είναι να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.

«Μετά τις εκλογές, ο τόπος θα κυβερνηθεί όπως αποφασίσει και πει ο ελληνικός λαός. Οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, γιατί κρίνουν το μέλλον της δεκαετίας και την ταυτότητα του έθνους» είπε, τονίζοντας ότι «οι συναινέσεις δεν είναι λευκές επιταγές, ούτε ‘αδειανά πουκάμισα’».

Keywords
Τυχαία Θέματα