«Ομολογία ανεπάρκειας» και «επίδειξη θράσους» για την αντιπολίτευση το «μανιφέστο» Λοβέρδου, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου

«Θύελλα» αντιδράσεων από την αντιπολίτευση πυροδότησε η δημόσια παρέμβαση των Γιάννη Ραγκούση, Ανδρέα Λοβέρδου και Άννας Διαμαντοπούλου, οι οποίοι, με κοινό τους άρθρο, στηλιτεύουν τη συμπεριφορά συντεχνιών, τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σπάσει τα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα, ενώ απευθύνουν ενωτικό κάλεσμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Από την κυβέρνηση ωστόσο, επίσημη

τοποθέτηση υπήρξε μόνο από τον υπουργό Οικονομικών.

«Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη, με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας:

«Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση, σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή. Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα, είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα».

ΝΔ: Ομολογούν την ανεπάρκειά τους

Αδυναμία να λύσει όχι μόνο τα προβλήματα της χώρας, αλλά και τα εσωκομματικά του ζητήματα, καταλογίζει στο κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

«Η συνέντευξη Παπανδρέου και το μανιφέστο των τριών υπουργών του απευθύνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και όχι στην κοινωνία. Αν ξεκίνησαν μάχη διαδοχής, αυτό δεν ενδιαφέρει τους πολίτες» σχολίασε ο κ. Μιχελάκης.

Κατηγόρησε επίσης τα στελέχη της κυβέρνησης ότι, ενώ είναι υπόλογα «για όσα διέπραξαν σε βάρος της χώρας, της οικονομίας και των θεσμών», προσπαθούν να μεταθέσουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες και να πάρουν θέση για την επόμενη μέρα.

«Περιγράφουν τα δικά τους λάθη και ό,τι εκπροσωπεί το δικό τους ΠΑΣΟΚ. Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία, αφού επέλεξαν μια λανθασμένη πολιτική, αφού επέβαλαν αλλεπάλληλα πακέτα επώδυνων μέτρων και αφού πανηγύρισαν πολλές φορές ότι έσωσαν την Ελλάδα, ομολογούν τώρα την ανεπάρκειά τους. Και το χειρότερο: ομολογούν ότι δεν διαθέτουν πλέον κανένα σχέδιο και καμία δυνατότητα για την έξοδο της χώρας από την κρίση» επισήμανε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι το κατάντημα μιας κυβέρνησης, που, αφού εξαπάτησε τους Έλληνες, οδήγησε τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

ΚΚΕ: Eπίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

«Τώρα πρέπει ο λαός να υψώσει

Keywords
Τυχαία Θέματα