Παπανδρέου με Παπούλια και άτυπο Υπουργικό

Το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φέρεται να εξετάζει ο πρωθυπουργός, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 Οκτωβρίου. Υπό το πρίσμα αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια στις 12.30 της Δευτέρας, εν όψει όχι μόνο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, αλλά και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Θα ακολουθήσει, στις 16.30,

η άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες εξελίξεις, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, μέχρι στιγμής δύο βουλευτές έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους, ενώ πολύ περισσότεροι είναι εκείνοι που θεωρούνται τουλάχιστον «επίφοβοι»… Η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, έχει εκφράσει την πρόθεσή της να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, αν παραμείνει ως έχει.

Παράλληλα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος προανήγγειλε την Παρασκευή την παραίτησή του, αρνούμενος να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Στη συνέχεια ωστόσο γνωστοποίησε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του.

«Μόλις είπα ότι θα παραιτηθώ, ο κόσμος με αγκάλιασε και με παρότρυνε να παραμείνω στη Βουλή» δήλωσε. Ο κ. Ρομπόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την τελική του απόφαση εντός της ημέρας.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση παλεύει για να επιτύχει μια πιο μόνιμη λύση, που θα άρει την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας.

Εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το συμφέρον των πολιτών, που θα βίωναν, όπως ανέφερε, «μια πραγματική καταστροφή, αν η χώρα χρεοκοπούσε».

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπόσχεται ότι η χώρα θα βγει από την περιπέτεια που βιώνει χωρίς πόνο και προσπάθεια. «Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα